Ana SayfaDizilerII. Abdülhamid'in torunu, Osmanlı dizilerini eleştirdi: Tam bir facia!

İlgili Postlar

II. Abdülhamid’in torunu, Osmanlı dizilerini eleştirdi: Tam bir facia!

Sultan II Abdülhamid’in torunu Ayşe Adile Osmanoğlu Tars, son zamanlarda popüler olan Osmanlı dizilerini eleştirdi. Osmanoğlu, yeni Osmanlı dizileri için “Siz böyle bir şey düşünebilir misiniz? Tam bir facia!” diye konuştu. Detaylar haberimizde…

II. Abdülhamid’in kızı Ayşe Sultan’ın torunu Ayşe Adile Nami Osmanoğlu Tars konuştu

Sultan II. Abdülhamid’in kızı Ayşe Sultan’ın torunu Ayşe Adile Nami Osmanoğlu Tars, büyük dedesi Sultan II. Abdulhamid’in 100. ölüm yıl dönümü için geçtiğimiz günlerde Merkez Sabancı Camisi’nde mevlit okuttu. Ayşe Adile Nami Osmanoğlu Tars, son dönemlerde popüler olan Osmanlı dizileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bizim aile 700 yıllık tarih yazdı

Osmanlı dizileri hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Ayşe Adile Nami Osmanoğlu Tars, “Bizim aile 700 yıllık bir tarih yazdı. İçlerinde iyi kötü şeyler de vardı ama bazı şeylere hakikaten söylenecek hiçbir şey bulamıyorum. Kanuni Sultan Süleyman’ı anlatan bir film yaptılar. Burada sarayın içerisinde hep böyle hanımlar bir payitahttan diğerine giderek yaşayabilir miydi? Böyle şeyler olabilir miydi?” dedi.

Dizinin benim için geçerliliği yok

Büyük dedesi Abdulhamid ile ilgili çekilen dizi hakkında konuşan Ayşe Adile Nami Osmanoğlu Tars, “O benim için bir facia. İlk seferinde seyrettiğimde şöyle bir sahneye maruz kaldım, Sultan Abdülhamid at arabasında rahat bir şekilde tabanca çıkarıyor. siz böyle bir şey düşünebilir misiniz? Bu sahneyi gördükten sonra ‘Bu dizinin benim için geçerliliği yok’ dedim.” dedi.

Daha önce bir röportajında dedesi II. Abdülhamit’i anlatan torunu, “Maalesef büyük dedemiz ile yaşama şansımız olmadı. Her zaman dedemize saygı duyarak ve onunla gururlanarak büyütüldük. Aile içinde büyük dedem ile ilgili hep heybeti, ciddiyeti, nezaketi, politik zekası ve verdiği tüm kararlarda çok adaletli bir insan olduğu konuşuldu. Bence en önemli hizmetlerinden birisi rüştiye, idadi, kız muallim okulu ve hukuk, maden, ziraat, veterinerlik fakültelerinin yanı sıra, dünyadaki ilk dişçilik okulunu açmış olmasıdır. Öte yandan Ziraat Bankası, Şişli Etfal Hastanesi, Darülaceze, Emekli Sandığı, Güzel Sanatlar Okulu da dedem Abdülhamid’in ülkeye kattığı ve günümüze kadar gelen kurumlardır. Ülke içinde ulaşımı kolaylaştırarak komşularla iletişimi artıran Kudüs, Yafa, Ankara-İstanbul, Hicaz demiryolları gibi saymakla.” demişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler