Ana SayfaKimdirİdris Koçovalı'nın canlandırdığı Kürt İdris kimdir? Kürt İdris kimdir?

İlgili Postlar

İdris Koçovalı’nın canlandırdığı Kürt İdris kimdir? Kürt İdris kimdir?

Şimdilerde Çukur isimli dizide İdris Koçovalı karakterinin kendisinin hayatını anlattığı iddiaları ile gündeme gelen ünlü kabadayı Kürt İdris’in hayatı en çok merak edilen konu oldu. Kürt İdris gerçekte kimdir? Gerçek ismi ne? Nerede ve ne zaman dünyaya geldi? Kürt İdris’in hayatına dair merak edilen tüm detaylar haberimizde…

Kürt İdris olarak nam salan ünlü kabadayının gerçek ismi İdris Özbir’dir. 1937 yılında kars’ta dünyaya geldi. Çok fakir bir ailenin çocuğuydu. Annesi, o henüz altı yaşında küçük bir çocukken hayatını kaybetti. Böylelikle dedesinin himayesine geçti. Dedesi tarafından büyütüldü. Çocukluk yıllarında hep İstanbul’a gidip orada bir hayat kurma hayali vardı. Bu hayalini gerçekleştirmek için dedesi ile birlikte İstanbul’a gelmiş ve yeni hayatlarını kurmaya başlamışlardı. İlk olarak akrabalarını yanına yerleşmiş, sonra iş hayatına atılmış ve yeni hayatını yaşamaya başlamıştı. Dedesine çok düşkün olması ile biliniyor.

Anlatılan bilgilere göre; Kürt İdris olarak anılan ünlü kabadayı, hayatı boyunca uyuşturucu ve kötü alışkanlıklara karşı durmuştur. Sanat dünyasından İbrahim Tatlıses ve Yılmaz Güney ile dostlukları olduğu biliniyor.

Kürt İdris olarak tanınan ünlü kabadayı İdris Özbir, 2002 yılında akciğer kanserine yakalandı. Hastalığa karşı yenik düşen Kürt İdris, 2002 yılında hayatını kaybetti.

Kürt İdris, ünlü sunucu Esra Erol’un eşi Ali Özbir’in babasıdır. Esra Erol, bir röportajında oğlunun hiç göremediği dedesi Kürt İdris’e benzemesini istediğini ifade etmişti.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler