Ana SayfaYaşamİBB 'Yedi Kocalı Hürmüz' Oyununu Online Yayınlayacak!

İlgili Postlar

İBB ‘Yedi Kocalı Hürmüz’ Oyununu Online Yayınlayacak!

İstanbul Büyük Şehir belediyesi şehir tiyatrolarının daha önceden sahnelenmiş ve büyük beğeni ile izlenmiş oyunlarını dijital olarak yayınlamaya başlıyor. İlk kez 2005 yılında sahnelenen Yedi Kocalı Hürmüz oyunu evlerinde kalan sanatseverlerle buluşacak. İBB ‘Yedi Kocalı Hürmüz’ oyununu online olarak yayınlayacak. Detaylar haberimizde.

Oya Başar Kimdir?

Nilgün Kasapbaşoğlu Kimdir?

 İBB ‘Yedi Kocalı Hürmüz’ Oyununu Online Yayınlayacak!

Kültür Daire Başkanlığı Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen oyunları, dijital olarak yayınlanmaya devam edecek. Mayıs ayı boyunca her hafta pazar günü İBB Şehir Tiyatrolarının daha önceden sahnelenmiş ve büyük beğeniyle izlenmiş oyunları dijital platformlarda yayınlanıyor. 17 Mayıs Pazar günü saat 15.00’te, ilk kez 2005 yılında sahnelenen ‘Yedi Kocalı Hürmüz’ oyunu, İBB Şehir Tiyatroları ve İBB Kültür Sanat Youtube adreslerinde izleyicileriyle buluşacak.

YEDİ KOCALI HÜRMÜZ!

1967 yılında Sadık Şendil’in yazdığı, İstanbul Büyük Şehir tiyatrolarında ilk kez 2005 yılında sahnelenen oyunda, kadın erkek ilişkilerine, aşk ve para ekseninde komik unsurları da ön plana çıkararak bakıyor. Oyunda Hürmüz isimdi kadının, ekonomik sıkıntılar nedeniyle ihtiyaçlarını 5 kocaya paylaştırma öyküsünü sahneye taşıyor.

Sadık Şendil’in geleneksel seyirlik oyun dünyasını sahneye taşıdığı çalışması, olan Yedi Kocalı Hürmüz, müzikli oyunlarımız arasında önemli bir yer tutuyor. Birçok özel ve kamu tiyatrolarında da sahnelenen oyun, eğlenceyi öne çıkartan, geleneksel olanla batılı olanı buluşturan yanıyla da tiyatromuzda özgün bir örnek niteliğindedir.

Yönetmenliğini Kemal Kocatürk’ün yaptığı oyunda, Oya Başar, Nilgün Kasapbaşoğlu, Atacan Arseven, Rauf Altıntak, Mustafa Arslan ile birlikte kalabalık bir oyuncu kadrosu rol alıyor.

MAYIS AYINDA BAŞKA HANGİ OYUNLAR YAYINLANACAK?

İstanbul Efendisi 24 Mayıs 2020 Pazar günü saat 15:00’de yayınlanmaya başlayacak.

Surname 2010 31 Mayıs 2020 Pazar günü saat 15:00’de yayınlanmaya başlayacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler