Ana SayfaKültür ve SanatIBB Şehir Tiyatroları'nda Ekim Ayında Seyircisiyle Buluşacak Oyunlar;

İlgili Postlar

IBB Şehir Tiyatroları’nda Ekim Ayında Seyircisiyle Buluşacak Oyunlar;

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bu sezon 2’si yeni olan 26 oyunla başlıyor. Ekim ayında sahnelerinin kapısını izleyicilere açacak olan IBB’nin oyun takvimini merak eden tiyatro severler için, Ekim ayı takvimini sizlerle paylaşıyoruz. İşte IBB Şehir Tiyatroları’nda Ekim ayında seyircisiyle buluşacak oyunlar;

İki Efendinin Uşağı ( Yeni Oyun)

Pantolone, kızı Dottore’yi oğlu Slvio ile evlendirmeye karar verir ve evinde bir tören düzenler. Gençlerde birbirlerine aşıktır ancak daha önce Pantolon kızını evlendirme sözünü verdiği ve öldüğünü sandıkları Federico Rasponi bu törene aniden çıka gelir ve Federico Rasponi gelmesiyle de işler epey karışır. Sözlü gelenekten beslenen İtalyan Halk Tiyatrosu Commedia Dell Arte’nin seçkin örneklerinden biri olan ve uşak Truffaldino’nun kurnaz hazırcevaplığı ile ilerleyen oyun izleyicilerine keyifli bir seyir sunacak.

Ay Carmela (Yeni Oyun)

İspanya’nın iç savaş döneminde geçen oyun, Franco rejimi tarafından rehin alınan iki varyete oyuncusu Carmela ve Paulino istemedikleri bir gösteriyi yapmak için zorlanıyorlar. Bu süreçte başlarından geçen olaylar nedeniyle birbirlerini, evliliklerini, sevgilerini, savaşı sorgulayan ikilinin serüvenleri izleyenlerde iz bırakacak. Ay Carmela 30 Ekim-2 Kasım 2019 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde izleyicisiyle buluşacak.

Vahşi Batı

2017 senesinde hayatını kaybeden, çağdaş Amerikan tiyatrosu ve dünya edebiyatının cesur yazarlarından Sam Shepard’in kaleme aldığı Vahşi Batı, rekabete sürüklenen insanların kapitalizm çarkları arasında kalışını ve nasıl öğütüldüğünü ele alıyor. Amerikan toplumunun vitrinlerini süsleyen “Kutsal aile” kavramının irdelendiği ve Amerikan rüyasının nasıl bir kabusa dönüştüğünü Shepard penceresinden gösteren oyun alıyor. Oyun,2-5 Ekim 2019 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde, 31 Ekim-2 Kasım 2019 tarihleri arasında Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi’nde izleyicileriyle buluşacak.

Karıncalar Bir Savaş Vardı

Karıncalar Bir Savaş Vardı
Karıncalar Bir Savaş Vardı

Bir asker, nedenini bilmediği ve hiçbir şeyini anlayamadığı savaşta firar eder. Özgürlüğe koşup sevgilisine kavuşacağını sanırken ayağı bir mayına kilitlenir ve işgal için gittiği topraklarda kendine esir olan asker, hayatta kalabilmek için, topuğunu mayından ayırmamak zorundadır. Boris Vian ve John Steinbeck’in metinlerinden Gökhan Aktemur’un oyunlaştırdığı “Karıncalar Bir Savaş Vardı” 2-5 Ekim 2019 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde, 16-19 Ekim 2019 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde, 30 Ekim-2 Kasım 2019 tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.

Amanvermez Avni

1908 yılında geçen oyun. Amanvermez lakabıyla anılan dönemin en hızlı hafiyesi Avni ve arkadaşları bir yandan padişahtan gelen emirle yanmış adam olayını çözmeye çalışırken diğer yandan gizli bir doğum yaptırıp vicdanının sesine yenik düşen bir ebeye yardım etmektedir. Kendine has yöntemleriyle olaylara yaklaşan Komiser Avni’nin Osmanlı’nın Sherlock Holmes’u diye anılması boşuna değildir. Çarpıcı öyküsüyle izleyenleriyle buluşacak olan oyun 2-5 Ekim, 9-12 Ekim 2019 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde, 23-26 Ekim 2019 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde.

Söz Veriyorum

2. Dünya Savaşı sırasında kuşatma altındaki bir şehirde yaşanan umutsuzluk ve yıkım sürecinde üç arkadaşın hayat mücadelesi içinde yaşadıkları aşkı konu alır. Çarpıcı öyküsüyle seyircisinde iz bırakacak oyun 2-5 Ekim 2019 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde.

Macbeth

W.Shakespeare oyunu olan Matcbeth, herkes tarafından iyi bilinen bir insan ve savaşçıdır. Savaş sonrasında yurduna dönerken yolda cadılarla karşılaşması üzerine Kral olacağını öğrenen Macbeth’in kötü tutkularının harekete geçmesi onu kendi sonuna sürükleyecektir. Lady Matcbeth’in de hırslarının yıkımını göreceğimiz oyun 2-5 Ekim 2019 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde, 30 Ekim-2 Kasım 2019 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

Bizim Aile

Sadık Şendil’in ölümsüz eseri “Bizim Aile”yi Sinem Bayraktar’;ın uyarlamasıyla tiyatro sahnesine taşıyan oyun, sevgi, saygı, birlik ve beraberlik duygularıyla bezenen bu müzikle süslenen bir yapıt. Emeğin ve sevginin gücünü gösterirken aile sıcaklığında izleyicisini bir yolculuğa çıkaran oyun Oyun, 2-5 Ekim, 23-26 Ekim 2019 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde.

Şahane Züğürtler

Rusya’da geçen oyun, Rusya devriminden sonra birçok Rus asilzadesinin batı ülkelerine kaçmasını ele alıyor. Oyunumuzun kahramanı Ouratieff çifti de bu ailelerden biridir. Çar’a ait yüklüce bir serveti de beraberinde getiren çift bu paraya dokunmaz, çeşitli evlerde hizmetçilik ve uşaklık yaparak hayatlarını sürdürmeye devam eden çiftin parasında herkesin gözü vardır.  Neticede, çok büyük bir servete hükmetmekle beraber yoksul bir hayat süren Ouratieff çiftinin hayatına yakın bir pencereden bakacağımız oyun 2-5 Ekim 2019 tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde, 16-19 Ekim 2019 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde.

Saadet Hanım

Tenha bir banka şubesi, günün öğle saatleri. Emekli ilkokul öğretmeni Saadet Yurtlu parasını çekmek için bankaya gelir. Bugün aynı zamanda oğlu Sermet’in de doğum günüdür ve oğlu için sürpriz bir doğum günü kutlaması planlamaktadır. Ancak bugüne dair sürprizleri olan sadece Saadet Hanım değildir ve birkaç dakika sonra bankada yaşanacaklar Saadet Hanım’ın bütün planlarıyla beraber hayatını da altüst edecektir. Saadet Hanım Oyun, 3-5 Ekim 2019 tarihleri arasında Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi’nde.

Tatlı Kaçık

Tatlı Kaçık
Tatlı Kaçık

Mr. Tanner ile paylaştığı evinde, çöp toplayarak yaşayan, çevresindeki her şeye sonsuz bir sevgi ve şefkatle bağlı Opal’in kendi halindeki yaşamı üç davetsiz misafirin gelişi ile umulmadık şekilde değişir. Opal onları hayatına almak konusunda en ufak bir tereddüt bile duymaz ancak sonsuz bir iyi niyetle evinin kapılarını açtığı misafirleri sevgilerini paylaşmak konusunda Opal kadar istekli değildirler. Tatlı Kaçık, Oyun, 2-5 Ekim, 9-12 Ekim 2019 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde.

On İki Öfkeli Adam

Şüphelinin suçlu olduğunun genel kabul görüldüğü jüride, bir üye bu karara karşı çıkarsa ne olur? 12 jüri üyesi üzerinden adalet kavramını sorgulayan oyun tiyatro seyircisiyle buluşan oyun, 9-12 Ekim 2019 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

Kahvede Şenlik Var

Kahvede Şenlik Var
Kahvede Şenlik Var

Kadın erkek rolleri, toplumsal kurallar ve bu kurallar çerçevesinde biçimlenen insan ilişkilerinin tartışmaya açıldığı Kahvede Şenlik Var; bir kadın ile bir erkeği karşı karşıya getirir. Bir kahvede evlilikleri hakkında konuşan çifte garsonun da sorularıyla müdahale ederek yönlendirdiği konuşmada evlilikten beklentilerin, hayallerin ve düş kırıklıklarının dillendirildiği bu bol eğlenceli sohbetin sonu nereye varacaktır? Son derece keyifli bir oyun olan “Kahvede Şenlik Var”  Oyun, 9-12 Ekim 2019 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde, 23-26 Ekim 2019 tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.

Hayal-i Temsil

Eski makyör Dikran Efendi’nin; hayalle hatırayı iç içe geçiren masalı; sahneni ilk kadınları Afife Jale ve Bedia Muvahhit’i; çocuklukları, aşkları, tutkularıyla, ilk kez seyirci karşısına çıktıkları oyun Oyun, 9-12 Ekim 2019 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde.

Uzlaşma

Trajikomik bir oyun olan Uzlaşma, ayrılık sonrası çocukları için sağlıklı bir düzen kurmaya çalışan ebeveynlerin psikolojik sürecini anlatırken, ülkemizde de uygulanan ve tarafların uyuşmazlıklarına dostane yollarla çözüm getirmeyi amaçlayan “arabuluculuk sistemi” konusunda fikir edinmemizi sağlıyor. Uzlaşma Oyun, 9-12 Ekim, 16-19 Ekim 2019 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

Ocakta Bahar

2. Dünya Savaşı’nda geçen oyun Yugoslavya adındaki ülkede büyük bir değişim ile başlar. 1940 yılından sonra kapalı kapılar ardında yaşanan açlık ve yokluk içinde umudun ve sevginin hikâyesinin işlendiği oyun 9-12 Ekim 2019 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde.

Ben Çağırmadım

Yazacağı yeni romana konu arayan Mithat, o akşam yakın dostlarını ve doğaüstü yetenekleriyle etrafta ün salmış Madam’ı akşam yemeğine davet eder. Ancak Mithat ve karısı Leyla için, o akşamdan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Can Yeleği 10-12 Ekim 2019 tarihleri arasında Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi’nde, 16-19 Ekim 2019 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde.

Hisse-i Şayia

Meşrutiyet dönemi tiyatrosunun öncü ismi İbnürrefik Ahmet Sekizinci’nin oyunu; ayrıldıktan sonra da didişmeye devam eden ve biricik kızlarını bir türlü paylaşamayan karı kocanın bitip tükenmek bilmeyen kavgalarını konu alan oyun 16-19 Ekim, 23-26 Ekim 2019 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

Matruşka

Matruşka
Matruşka

Bir kadın, bir erkek, ilişki, kavgalar, çatışmalar, ayrılıp barışmalar, kopamayışlar gibi varoluştan bugüne değişmeyen rutine, iki insanın birbirini tanıma, anlama, bir arada yaşama mücadelesini yeniden ve farklı bir yorumla ele alan Matruşka, 16-19 Ekim 2019 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde, 23-26 Ekim 2019 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde.

Geç Kalanlar

Çoğu zaman yaşamak yerine erteleriz. Tüketmenin bencilliğini, paylaşmanın samimiyetine yeğleriz. Sordukları ve sordurduklarıyla seyircisine derinlikli bir yüzleşmenin resmini gösteren Geç Kalanlar, 16-19 Ekim 2019 tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.

Komik-i Şehir Naşit Bey

Türk Tiyatrosu’nun önemli adlarından Naşit Özcan’ın yaşamından kesitler sunan oyun, 19. yüzyıl sonundan 20. yüzyıl ortalarına kadar olan süreçte tiyatromuzun, özellikle de Tuluat Tiyatrosu’nun sıkıntılı dönemlerini, Naşit ve Tiyatrosu’nun yaşadıkları üzerinden aktarıyor. Komik-i Şehir Naşit Bey 17-19 Ekim 2019 tarihleri arasında Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi’nde, 23-26 Ekim 2019 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

Hastalık Hastası

Hastalık Hastası
Hastalık Hastası

Klasik Fransız Tiyatrosu’nun kurucularından Moliere’in yazdığı son oyundur. 1673 yılında sahnelenen Hastalık Hastası’nda Moliere, eleştirilerini mesleğini kötüye kullanarak zengin hastalarını sömüren doktorlara yönelttiği oyun 23-26 Ekim 2019 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde, 30 Ekim-2 Kasım 2019 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

Nora (Bir Bebek Evi)

Nora ( Bir Bebek Evi)
Nora ( Bir Bebek Evi)

Modernizmin tiyatrodaki kurucusu Henrik Ibsen doğumunun 190. yılında çağdaş insanın dramını anlatmaya devam ediyor. Konusunu gerçek yaşamdan alan başyapıtında gerçek sevgi üzerine kurulmayan birlikteliğin ve birey olarak kadının varolamadığı bir yuvanın nereye savrulacağını gösteren oyun 30 Ekim-2 Kasım 2019 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde.

Felatun Bey İle Rakım Efendi

19.yy İstanbul’unda geçen eserin kahramanlarından Felatun Bey bir mirasyedi ve Rakım Efendi ise yetenekli ve azimli bir gençtir. İki kahramanın hayatı ise birçok noktada kesişmektedir. Ahmet Mithad Efendi’nin romanından uyarlanan oyun, 30 Ekim-2 Kasım 2019 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

Son

Tüm bilgi dijital ortama aktarılmış, insanlar tek tek damgalanıp sınıflarına göre bölgelere yerleştirilmiş ve hafızalarını silen bedava yemeklerin etkisiyle her şeyi unutmaya başlamışlardır. Değiştirilmemiş gerçeklerin yazılı olduğu tek şey, tüm diğer belgelerle birlikte yok edilen işaretli kağıtlardır. İzleyenlerine gizemli bir dünyanın kapılarını aralayan Son, 30 Ekim-2 Kasım 2019 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler