Ana SayfaKimdirHilal Kaplan Kimdir?

İlgili Postlar

Hilal Kaplan Kimdir?

Sunucu ve yazar Hilal Kaplan kimdir? Bir dönem, TVnet ve A Haber kanallarında siyasi içerikli programlar yapmış olan sunucu Kaplan, şu an A Haber ve Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır. Son dönemlerde “Türk Bayrağı’nın adı Devlet Bayrağı olarak değişsin”, “Genelevlere imam atansın” ve “başörtüsü yasağı” hakkındaki söylemleriyle sansasyonlara yol açan sunucu Hilal Kaplan kimdir? Hilal Kaplan’ın biyografisi ve hakkında merak edilenler…


Bugün Doğan Ünlüler

Hilal Kaplan Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

Hilal Kaplan, 15 Ağustos 1982’de doğmuştur. Aslen Çankırılıdır. Ailesi 1970’li yıllarda İstanbul’a taşınmıştır. Gazeteci Süheyb Öğüt ile evlidir.

Eğitim ve Kariyer Hayatı

Hilal Kaplan, Anadolu lisesinde eğitim görmüştür. İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümünden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Yüksek Lisans Programına başlamıştır. Yüksek lisans öğrenimi sürdürürken de okulda ve sivil toplum örgütlerinde siyasi faaliyetlerde aktif görevler almıştır. Üniversite yıllarındayken, yürüklükte olan başörtüsü yasağına karşı çıkarak yıllarca mücadele vermiştir. 27 Şubat 2008’de, başörtüsü yasağının üniversitelerde kaldırılmasından bir gün önce, iki başörtülü arkadaşı ile birlikte “Söz konusu özgürlükse hiçbir şey teferruat değildir: Biz henüz özgür olmadık” başlığı ile manifesto niteliğinde bir metin yayınlamasıyla dikkat çekmiştir. Haber gündeminde ise son zamanlarda “Türk Bayrağı’nın adı Devlet Bayrağı olarak değişsin”, “Genelevlerde Muta nikahı yapılsın” gibi sansasyonel açıklamalarıyla gündeme gelmiştir.

Hilal Kaplan, 2011 yılında TVnet’te siyasi içerikli “Muhalif” isimli programı hazırlayıp sunmuştur. Yine, A Haber’de Zeynep Bayramoğlu’nun yönettiği “Her Yöne 80 Dakika” adlı tartışma programında yorumcu olarak yer almıştır. Şu an, Sabah gazetesi ve Ahaber’de köşe yazarlığı yapmaya devam etmektedir.

TV Programları

  • 2011 – 2013 – Muhalif (TVnet-Sunucu)
  • 2013 – Her Yöne 80 Dakika (A haber-Yorumcu)

Çalıştığı Gazeteler

  • A haber
  • Sabah
  • Taraf
  • Yeni Şafak

Yazdığı Kitaplar

  • Rojbaş, Parev, Şalom, Merhaba, Selamün Aleyküm (2014)
  • Türkiye’nin Ölmeyen Babası (2011-2012)
  • Henüz Özgür Olmadık (2008)

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler