Ana SayfaÜnlülerHazar Ergüçlü "En İyi Kadın Oyuncu" Ödülünü aldı!

İlgili Postlar

Hazar Ergüçlü “En İyi Kadın Oyuncu” Ödülünü aldı!

18. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ‘Kar’ filmiyle Hazar Ergüçlü seçildi.

TÜRSAK Vakfı iş birliği ile Kültürlerarası Transfer Derneği tarafından derlenen, 18.Türk Film Festivali/ International Frankfurt/ M’nin kapanış gecesinde heyecanla beklenen ödüller sahiplerini buldu.Hazar Ergüçlü ”Kar” filmi ile En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü.

Dizi ve tiyatro sanatçısı Yetkin Dikinciler ile Almanya’da yaşayan Türk asıllı sunucu Nadide Kepçe’nin sunduğu ödül töreni, Almanya’nın Frankfurt kentindeki CineStar Metropolis Salonu’nda gerçekleşti.

Törene Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, Frankfurt Belediyesi Eğitim ve Uyumdan Sorumlu Daire Başkanı Sylvia Weber, Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı, TÜRSAK Vakfı Başkanı Fehmi Yaşar, Festival Türkiye Jüri Başkanı Yönetmen Ezel Akay, Gani Müjde, Şükrü Avşar, Murat Şeker, Pelin Esmer, Vildan Atasever, jüri üyeleri ve çok sayıda davetli törene katıldı.

Ödüller sahiplerini dağıtıldı

Festival kapsamında en iyi film ve en iyi yönetmen “İşe Yarar Bir şey” filmi ile Pelin Esmer’e takdim edilirken, en iyi görüntü yönetmeni aynı film ile Gökhan Tiryaki’ye aldı.
En iyi kadın oyuncu ödülü ise “Kar” filmi ile Hazar Ergüçlü’ye olurken, en iyi erkek oyuncu ödülü ise “Kelebekler” filmi ile Bartu Küçükçağlayan aldı.  En iyi senaryo ödülünü “Martı” filmin yönetmeni ve senaristi olan Erkan Tunç aldı. Festivalde en iyi film müziği ödülü ise “Körfez” filmi ile Ekin Üzeltüzenci’ye takdim edildi.  Türkiye’den “Hikayeci” filmi ile Anıl Güldoğan, Almanya’dan “Thorugh Her Eyes” filmi ile Sarah Fürstenberg en iyi kısa film ödüllerine layık görüldü.

Erhürman sosyal medyadan Hazar Ergüçlü’yü kutladı

Başbakan Tufan Erhürman sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Hazar Ergüçlü’yü tebrik etti. Erhürman paylaşımında “18. Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali’nde, en iyi kadın oyuncu ödülünü alan sevgili Hazar Ergüçlü’yü yürekten kutlarım…” dedi.

Hazar Ergüçlü Kimdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler