Ana SayfaÜnlülerHaluk Levent'ten yanan orman için Ege Türküsü

İlgili Postlar

Haluk Levent’ten yanan orman için Ege Türküsü

Sosyal medyada paylaştığı mesajlardan sonra başarılı şarkıcı Haluk Levent Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile diyalogu ile gündeme geldi. Sanatçı, AHBAP (Anadolu Halk ve Barış Platformu) kurucusu Haluk Levent ile Ayvalık Adaları Tabiat Parkı yanan ormanda görüntülendi. Levent sevenlerine ve kendisini takip edenlere şu açıklamada bulundu:“Söylediklerimizin karşılığını almak güzeldir. Polemiğe girmeye, kahramanlığa soyunmaya gerek yok.”[irp]

Bu durum soykırım…

Sanatçı Haluk Levent Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nda 17 Ağustos’ta yanan ve sabotaj ihtimali üzerinde durulan 200 dönümlük orman alanında hassasiyetini yaptıklarıyla vurguladı. Yaşananlar hakkındaki düşüncelerini başarılı şarkıcı Haluk Levent şu ifadelerle dile getirdi: “Bu bir soykırım. Çok yangın gördüm, ertesinde hemen gittim. Bazılarında biraz olsun toprak, ot gördüm. Bugünkü kadar dehşete düştüğümü hatırlamıyorum. Burası kavrulmuş. Sanki yüzlerce yıldır yeşermemiş ve yeşermeyecek bir toprağın üzerindeyim.”

Ege türküsü…

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı yanan ormanda Haluk Levent, gitarıyla Ege türküsü söyledi. “Deniz üstü köpürür/ Kayığa da binsen götürür…” Yanan bölgenin arka tarafındaki yamaçta, Orman ve Su Ürünleri Bakanlığı’nın iş makineleri ölü toprağı sıyırıyor, kavrulan ağaçları temizleyerek dikilecek fidanlar için hazırlık yapan Levent, ormanın yakılmasının ardından sosyal medyada yaklaşık 500 bin takipçisiyle paylaştığı mesajları ve Orman ve Su Ürünleri Bakanlığı’yla kurduğu diyalog sonrası gelişmeleri gazetecilere şu sözlerle aktarıyor: “Mesajlarımda ormanları yakıp devletten nemalanacakları yazdım. Siz de var mısınız, herkesi Ayvalık’taki yangından sonra oluşan tahribatı kurtarmaya, fidan dikmeye bekliyorum, dedim. Çok büyük ses getirdi.” Yaşanan bu mesajlaşmalardan sonra sosyal medyadaki resmi hesabından Haluk Levent’e teşekkür eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı, “Hiç merak etmeyin, kasımda ağaçlandıracağız’ mesajı ile yanıt verdi. Buna karşılık başarılı şarkıcı Haluk Levent çok mutlu olduğunu söyledi.

Geçmişten gelen aktivistlik: “çevrecilik”

Şarkıcı Haluk Levent son dönemde yaşanan çevre olaylarına duyarlılığıyla gündeme gelirken çevre aktivistliğinin üniversite yıllarına dayandığını gazetecilere yapmış olduğu açıklamalarda şöyle anlatıyor : “Yatağan, Gökova’daki eylemlerde hep vardım. Çok dayak yedim. Mersin Kazanlı’da Caretta caretta’ların yuvalanmasını engelleyen soda fabrikası, Mersin Akkuyu, Sinop Gerze, Kazdağları için… 1998’de, orman yakıp rant alanı açanları protesto amacıyla 11 saat 55 dakikalık konser verdim. 2004’te, Keşan’dan İğne Ada’ya kadar döşenecek petrol boru hattı projesini engellemek için… 12 saat 5 dakika sürmüştü.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler