Ana SayfaKimdirHakan Çalhanoğlu kimdir?

İlgili Postlar

Hakan Çalhanoğlu kimdir?

Hakan Çalhanoğlu kimdir? Sosyal medya hesabından yaptığı boşanma kararı açıklaması ile gündeme gelen Hakan Çalhanoğlu kimdir? Hakan Çalhanoğlu nerede ve ne zaman dünyaya geldi? Aslen nereli? Burcu nedir? Hakan Çalhanoğlu ne iş yapıyor? Hakan Çalhanoğlu evli mi? Kiminle evli? Hakan Çalhanoğlu merak edilen her şey haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Hakan Çalhanoğlu kimdir? Nerede ve ne zaman dünyaya geldi? Aslen nereli?

Hakan Çalhanoğlu, 8 Şubat 1994 tarihinde Almanya’nın Mannheim kentinde dünyaya geldi. Hakan Çalhanoğlu aslen Bayburtludur. Hakan Çalhanoğlu, Hüseyin Çalhanoğlu ve Naime Çalhanoğlu çiftinin oğludur. Muhammed isimli bir de kardeşi vardır.

Hakan Çalhanoğlu’nun burcu nedir?

Hakan Çalhanoğlu, 8 Şubat tarihinden dünyaya gelmesinden dolayı, Kova burcudur.

Hakan Çalhanoğlu’nun kariyeri

Hakan Çalhanoğlu, futbol kariyerine ilk adımını, Waldhof Mannheim altyapısında futbol oynamaya başlayarak attı. Çalhanoğlu, 2009 yılında da Karlsruher takımına geçti.

2011 yılında 17 yaşına gelen Hakan Çalhanoğlu, Karlsruher A takımıyla antrenmanlara çıkmaya başladı. 2011 yılının Kasım ayında ilk kez bir hazırlık maçında A takımıyla birlikte sahada yer aldı. Hakan Çalhanoğlu, 5 Şubat 2012 tarihinde ilk remi maçında oynadı.

14 Ağustos 2012 tarihinde Hamburg takımına transfer olan Hakan Çalhanoğlu, eski takımında kiralık olarak görev yapmayı sürdürdü. Bu sezon sonunda attığı 17 gol ile, gol krallığında dördüncü sırada yer almayı başardı. Bu dönemde, formasını giydiği Karlsruhe, 2. Bundesliga’ya yükseldi, Hakan Çalhanoğlu ise, yılın en iyi 3. Lig futbolcusu seçilmeyi başardı.

Hakan Çalhanoğlu, 2013 – 2014 sezonunda Hamburg takımına dahil oldu. Çalhanoğlu, 31 Ağustos 2013 tarihinde Eintracht Braunschweig maçında 79. dakikada oyuna girmişti. Maça girişinden bir dakika sonra ilk Bundesliga golünü attı, 90. dakikada frikikle bir gol daha atmayı başardı.

Kariyerinden hızlı bir yükseliş yaşayan Hakan Çalhanoğlu, 4 Temmuz 2014 tarihinde Bayer Leverkusen’e 14,5 milyon euro bonservis bedeli ile tranfer oldu. Takımla beş yıllık sözleşme imzaladı.

Özellikle frikik golleri ile dikkat çeken Hakan Çalhanoğlu, Bild gazetesine göre Bundesliga tarihinin en iyi 10 frikik atan oyuncusundan biridir.

Çalhanoğlu, 31 Mart 2015 tarihinde hazırlık maçında Türkiye’nin 2-1 galibiyeti ile sonuçlanan Lüksemburg karşılaşmasının 87. dakikasında takımına galibiyeti getiren o golü attı. Fatih Terim tarafından A Milli Takım’ın EURO 2016’ya gidecek nihai kadrosuna da seçildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler