Ana SayfaKimdirGüntekin Onay Kimdir?

İlgili Postlar

Güntekin Onay Kimdir?

Spor spikeri Güntekin Onay kimdir? Güntekin Onay kaç yaşında? Güntekin Onay Tv programları neler? Güntekin Onay aslen nereli? Güntekin Onay hangi burç? Güntekin Onay hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda yazdık.

Güntekin Onay Kaç Yaşında? Güntekin Onay Aslen Nereli? Güntekin Onay Hangi Burç?

Güntekin Onay, 12 Ekim 1971 senesinde Adana’da dünyaya gelmiştir. Aslen Adanalı olan başarılı spiker Güntekin Onay, Terazi burcudur.

Güntekin Onay Kimdir?

Güntekin Onay üniversiteye kadar eğitim hayatını Adana’da tamamlamıştır. Liseden mevzun olduktan sonra “Boğaziçi Üniversitesi Turizm Bölümü”nü kazanmıştır. Mevzun olduktan sonra mesleğine ilk olarak Kanal 6’da haber sorumlusu olarak başlayan Güntekin Onay, 1992 senesinde İngilizce bildiği için Şansal Büyüka’nın ekibine dahil olarak ” Güney Amerika Kupası” sonra Almanya‘ya gidip “Borussia Dortmund ile Inter” arasındaki maçları anlatmıştır. 1993 senesinde Türkiye Lig maçlarını sunmaya başlayan Güntekin Onay, aynı sene sabah haberlerinde spor haberlerini de sunmaya başlamıştır.

Ardından mesleğine “Telovole” ve “Telegol” programlarının sunuculuğunu yaparak devam eden Güntekin Onay “EFA Şampiyonlar Ligi Maçları”nı da sunmuştur. Aynı dönemlerde Rıdvan Dilmen’le birlikte lig sonraları ” Yüzde 100 Futbol” programını da sunan Güntekin Onay, “Vatan Gazetesi”nde spor yazarlığı da yapmaya başlamıştır. 2009 senesinde “Yüzde 100” programıyla “Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Ödülleri Yılın Spor Programı” ödülün ü alan Güntekin Onay 2011 senesinde “Altın Kelebek Ödülleri En İyi Spor Programı” ödülünü almıştır.

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler