Ana SayfaÜnlülerGüneş Duru'dan sitem: Türkiye sahte nezaketler üzerine kurulu bir ülke

İlgili Postlar

Güneş Duru’dan sitem: Türkiye sahte nezaketler üzerine kurulu bir ülke

Redd grubuyla tanınan ve müzik bilgisiyle büyük bir beğeni toplayan Güneş Duru, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Uzun zamandan beri sessizliğini koruyan Güneş Duru, Işıl Çalışkan’a özel bir röportaj verdi. Türkiye’deki durumdan müzik sektörüne kadar geniş bir alanda değerlendirme yapan Güneş Duru, açıklamaları ile dikkat çekti.

“Yen içinde kalan kolları seviyoruz”

Türkiye’de Redd’i fark yarattığını ve sanat dünyasından siyasi alana kadar her alana söz söylediklerine dikkat çeken Güneş Duru, “Redd sanırım diğerlerine göre daha duygusal ve tepkisel. Dilimizin kemiği pek yok. Sadece siyasi ortama ilişkin değil, içinde bulunduğumuz sanat dünyasına da epeyce laf eden insanlarız. Ben mevcut resmi siyasi çürümeden bağımsız görmüyorum. Bu da çok kişinin hoşuna gitmiyor açıkçası. Homurdananlar kendi vicdan muhasebeleri için gürültü çıkarıyor bence. Toplumsal olarak yenin hep içinde kaldığı kolları seviyoruz malum.” dedi.

“Sahta nezaket var”

Türkiye’nin sahte nezaketler üzerine kurulu olduğunu söyleyerek bu konuya dikkat çeken ünlü isim, sahte nezaketin kötü olarak tanımlanan pek çok hareketle eş değer olduğunu söyledi. İdeallerin eşit, paranın önemiz olduğu bir yer olduğunu söyleyen Güneş Duru, ütopyasını şöyle anlattı; “Herkesin eşit, aynı haklara sahip olduğu, özgür düşünebildiği, hiyerarşilerin olmadığı, parasız eğitim alabildiği, müziğe ilişkin çeşitlilik barındıran, saçma sapan pop ve magazin figürlerinin bu kadar değerli görmediği bir ülke hayal ediyorum.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler