Ana SayfaKimdirGüneri Civaoğlu Kimdir?

İlgili Postlar

Güneri Civaoğlu Kimdir?

Ünlü gazeteci ve program sunucusu olan Güneri Civaoğlu Kimdir? Güneri Civaoğlu Nerede Doğdu? Güneri Civaoğlu Aslen Nereli? Güneri Civaoğlu Hangi Burç? Güneri Civaoğlu’nun Çalıştığı Gazeteler Hangileri? Güneri Civaoğlu’nun Çalıştığı TV Kanalları Neler? Hepsi ve daha fazlası haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Güneri Civaoğlu Nerede Doğdu? Güneri Civaoğlu Aslen Nereli? Güneri Civaoğlu Hangi Burç?

Güneri Civaoğlu 30 Temmuz 1939 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Güneri Civaoğlu Aslen Urfalıdır. Güneri Civaoğlu Aslan Burcu’dur.

Güneri Civaoğlu Kimdir?

Güneri Civaoğlunun Babasının söylediğine göre Viranşehir’de ailesinin arazisinin içerisinde bir su akarmış, adı Civa Deresiymiş. Civazadeymiş lakabları. Sonra soyadı kanunun çıkmasıyla zade yasaklanınca “Civaoğlu” soyadını almışlardır.

Güneri Civaoğlu Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Gazeteciliğe 1961’de Yeni Tanin’de başladı. Strasbourg Üniversitesi’nde iktisat doktorası yapmak için gitti. Fakat doktorasını yapamadan geri döndü.  Güneri Civaoğlu, Derya Dergisi’nin yazı işleri müdürlüğünü yaptı. Akis dergisi ve Yeni İstanbul gazetesinde muhabir olarak görev yaptı. TRT’nin kuruluşunda sabah haberlerini hazırlayan ekibin başında yer aldı.

Güneri Civaoğlu, 1969 yılında Canan hanım ile evlenmiştir.

Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirilen Güneri Civaoğlu görevini başarı ile tamamlamıştır. Daha sonra Güneri Civanoğlu, Güneş Gazetesi’ni kurmuş, ortağı ve Genel Yayın Yönetmeni olmuştur. Güneri Civaoğlu, 1996 yılından sonra Milliyet Gazetesi’ne geçmiş ve halen Milliyet gazetesi yazarıdır.

Güneri Civaoğlu, Bilgi Üniversitesi’nde İletişim dersleri veren Güneri Cıvaoğlu, aynı zamanda İstanbul Barosunda kayıtlı avukattır. Kanal D’de yayınlanan Şeffaf Oda programını uzun süre hazırlayıp sundu. Bu program izleyiciler tarafından yoğun ilgi gördü. Başarılı programı ile adından bir kez daha söz ettirmeyi başardı.

Güneri Civaoğlu 2010 yılında, Acun Ilıcalı‘nın yapımcılığını üstlendiği “Yok Böyle Dans” adlı dans yarışma programında yarışmacı olarak yer almıştır. Show TV’de 2010 yılında yayınlanan yarışmada; Güneri Cıvaoğlu, Nilgün Belgün, Azra Akın, Burcu Esmersoy, Bedük, Metin Arolat, Burcu Güneş, Bora Kozanoğlu, Eda Taşpınar, Derya Büyükuncu, Sibel Arna, Defne Joy Foster ve Pascal Nouma gibi bir çok ünlü isim yer almıştır.

Güneri Civaoğlu’nun Çalıştığı Gazeteler:

1975-1982: Tercüman

1982-1986: Güneş

1986-1996: Sabah

1996-: Milliyet

Güneri Civaoğlu’nun Çalıştığı TV Kanalları:

1991-1993: Show TV

1993-1996: atv

1996-2012: Kanal D

2012-2013: FOX

2013-2016: Tv8

2016- :CNN TÜRK

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler