Ana SayfaÜnlülerGizem Fidan Kimdir?

İlgili Postlar

Gizem Fidan Kimdir?

Genç haberci, spiker Gizem Fidan Kimdir? Gizem Fidan Kaç Yaşında? Gizem Fidan Ne Zaman Doğdu? Gizem Fidan Nerede Doğdu? Gizem Fidan Aslen Nereli? Gizem Fidan Hangi Burç? Başarılı sunucu Gizem Fidan hakkında merak edilen tüm detaylar Kimdir yazımızda. İşte Gizem Fidan…

Gizem Fidan Kaç Yaşında? Gizem Fidan Ne Zaman Doğdu? Gizem Fidan Nerede Doğdu? Gizem Fidan Aslen Nereli? Gizem Fidan Hangi Burç?

1 Şubat 1995 doğumlu olan Gizem Fidan İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Aslen İstanbullu olarak bilinen Kova burcudur ve 27 yaşındadır…

Gizem Fidan Kimdir?

3 yaşından itibaren Tan Sağtürk Bale ve Dans Akademisi’nde aldığı klasik bale eğitimine 9 yaşında Pera Güzel Sanatlar Akademisi’nde piyano eğitimiyle devam eden Gizem Fidan, O senelerde Atatürk Kültür Merkezi’nde açılan Gökçen Koray şefliğindeki İstanbul Senfoni Orkestrası Çok Sesli Çocuk Korosu sınavlarını kazandı. Koroda aldığı ses eğitiminin yanı sıra, Pera Güzel Sanatlar Akademisi’nde modern dans eğitimine de devam eden Gizem Fidan, Koroda yer aldığı süre boyunca Haliç Kongre Merkezin’de 2010 Dünya Başkenti İstanbul Özel Konseri, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda Burhan Doğançay Resim Yarışması Ödül Törenleri Konserleri gibi ulusal ve uluslararası korolarla birçok konserde aynı sahnede yer aldı…

London College of Music’in 2. ve 5. derecelerdeki piyano ve solfej sınavlarına girerek pekiyi derece aldı ve sertifika almaya hak kazanan Gizem Fidan, Matematik ve fen ağırlıklı eğitimi devam ederken Harbiye TRT binasında bulunan TRT Gençlik Korosu’nun açtığı birkaç aşamalı sınavları kazandı; burada ses ve diksiyon eğitimi aldı. Koroda yer aldığı süre boyunca Kadıköy Süreyya Operası’nda Çelebi Orkestrası ile, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile konserlere çıktı. Ayrıca Harbiye TRT Binası, Mesut Cemil Stüdyosu’nda Geleneksel TRT Konserleri gibi birçok konserde korist olarak yer aldı.

Spora olan merakı sebebiyle farklı branşları denemesine rağmen tenis tutkusu ağır basan Gizem Fidan, bu nedenle 1 sene boyunca yer aldığı Beşiktaş Jimnastik Kulübü atletizm takımını bıraktı, Darüşşafaka Spor Kulübü’nde tenis eğitimi almaya başladı. Yaklaşık 5 yıl boyunca lisanslı olarak tenis oynamaya devam eden Gizem Fidan, Bir dönem boyunca, kazandığı İstanbul Teknik Üniversitesi tenis takımına dahil oldu. Yoğun sınav hazırlık sürecinin ardından da iyi bir sıralamayla istediği İstanbul Teknik Üniversitesi’nin İngilizce Fizik Mühendisliği bölümünü kazandı.

Üniversite eğitimi devam ederken küçükken her sabah evdeki herkese gazete okuyarak, tartışma programlarını izleyerek dahil olmayı hayal ettiği meslek gruplarından gazetecilik, moderatörlük ve sunuculuk için adım atmaya karar verdi. Bunu üzerine Başkent İletişim Bilimleri Akademisi’nde eğitim alan Gizem Fidan, Çeşitli demo çekimleri, uygulamalar ve sınavlar sonucunda pekiyi dereceyle oradan mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi’ne devam ederken okul bünyesindeki Kültür ve Sanat Birliği’nde yarı zamanlı olarak çalışmaya başladı. Bir yenilik başlatarak okulda bulunan bilim, sanat, uzmanlık ve sporla ilgili yaklaşık 300 öğrenci kulübünün haberlerini yapmaya başladı. Hem montajını hem sunumunu yaptığı İstanbul Teknik Üniversitesi Kültür ve Sanat Birliği Yayını’na devam ederken İTÜ Radyosu’nda da üniversite etkinliklerine dair haberleri derleyip sunmaya başladı. Yaklaşık bir yıl sonra internet sanat televizyonu olan TvGör’de Sanat Arısı programını hazırladı sundu. İstanbul’daki sanat haberleri, sanatçılarla röportajları, kendi piyano videolarını da içeren bu program devam ederken İTÜ’deki protokol katılımlı etkinliklerde ve okul dışı organizasyonlarda moderatörlük ve sunuculuk görevlerini üstlendi.

TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmaları Ödül Töreni, İGA – İstanbul Yeni Havalimanı ana sponsorluğunda düzenlenen ‘İstanbul Liseler Arası Model Uçak Yarışması’ , IFAC Meeting Sixth Symposium on System Structure and Control, Boeing-Türk Hava Yolları ve İTÜ İşbirliğiyle Düzenlenen Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı Açılışı, İTÜ Elektrik Mühendisliği Kulübü Elektrikli Araçlar Zirvesi, Prof. Aziz Sancar Kız Çocukları İçin Stem Kampları Uluslararası Konferansı, TÜZDER 2. Dahiler ve Üstün Zekalılar Günü, İdil Biret konseri gibi birçok etkinlikte sunuculuk ve moderatörlük yapmaya devam etmektedir.

2016’da İTÜ Çekirdek bünyesinde girişimcilik ödülüne layık görülen, İTÜ Teknokent merkezli multi platformlardan canlı yayın teknolojileri sunan şirkette, tivu.co/haber ve facebook, younow, youtube gibi birçok platformdan canlı yayınlanan ‘’gizem fidan ile ehaber’’ programını hazırlayıp sundu. Haftada 6 gün ve 2 saat boyunca canlı yayınlanan programda kendi yorumuyla haberleri aktarmaya, konuk ağırlamaya, piyano kayıtlarını da zaman zaman paylaşmaya devam eden Gizem Fidan, Ayrıca birkaç dilde haber sunma hayalini gerçekleştirmek için Galatasaray Üniversitesi’nde Fransızca dil eğitimi aldı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde ilk bölümü olan %100 İngilizce Fizik Mühendisliği bölümünden geçiş yaptıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi %100 İngilizce Tekstil Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Aynı bölümde yüksek lisans yaptı.

İnternet televizyonlarında canlı yayın haber bültenleri sunan Gizem Fidan, İTÜ’deki ulusal, uluslararası etkinliklerin İngilizce/Türkçe moderatörlüklerini, sunuculuklarını üstlendi, çeşitli röportajlar yaptı. Ayrıca lisans döneminde “nanoteknoloji” alanında yazdığı, uluslararası hakemli dergide yayınlanan makalesi bulunmaktadır.

İlk ulusal kanal deneyimine Olay Tv Haber Merkezi’nde adım attı. Youtube kanalında farklı diller bilim, sanat, yaşam haberleri odaklı içerik üretmeye, farklı sektörlerden isimlerle söyleşiler ve kariyer sohbetleri yapmaya, sanat tutkunu olarak piyano videolarını paylaşmaya devam etmektedir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler