Ana SayfaKimdirFiliz Ahmet Kimdir?

İlgili Postlar

Filiz Ahmet Kimdir?

Dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu olan Filiz Ahmet Kimdir? Filiz Ahmet Aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? oyuncu Filiz Ahmet hangi burçtur ve imzasını attığı projeler nelerdir? güzel oyuncu hakkında merak edilen tümbilgiler Haberimizde..İşte detaylar..


Bugün Doğan Ünlüler

Filiz Ahmet Kaç Yaşında? Filiz Ahmet Aslen Nereli? Filiz Ahmet Hangi Burç? Filiz Ahmet Kimdir?

Filiz Ahmet  15 Nisan 1981 yılında, Yugoslavya’nın  Üsküp kentinde dünya ya gelmiştir. Aslen Türk olan Filiz Ahmet Koç burcudur ve şu an 37 yaşındadır.

Filiz Ahmet Kimdir?

Memleketi Yugoslavya da Lise öğretiminde  tıp eğitimi alan Filiz Ahmet, 2003 senesinde doğduğu yer olan Üsküp’de Güzel Sanatlar Akademisi tiyatro bölümünü tamamlayarak Üsküp Türk Tiyatrosu’nda çalıştı. Filiz Ahmet’in dedesi de Makedon tiyatro oyuncusu bu tiyatro’nun kurucularından olup annesi, bir suflör sanatçısıdır. Filiz Ahmet ve ailesi yaklaşık 3 yıl boyunca Bosna Hersek savaşı sıralarında İsveç‘e yerleştiler ve Filiz Ahmet 15 yaşında gelinceye kadar orda kaldılar.

Oyuncu Filiz Ahmet, başrollerinde Erdal Özyağcılar, Şebnem Sönmez, Tolgahan Sayışman, Berrak Tüzünataç‘ın rol aldığı  “Elveda Rumeli”isimli dizide Zarife’yi oynayarak büyük bir üe kavuşmuş oldu. Sırpça, İngilizce, Fnavutça, İsveççe ve Bulgarca konuşabilen Filiz Ahmet 2011 senesinde yayınlanan Bosh reklam filminde de kendini gösterdi.

Meşhur “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde ki Nigar Kalfa karakteri ile gönüllerde taht kurmayı başaran Filiz Ahmet,  Halit Ergenç, Meryem Uzerli, Nebahat Çehre, Okan Yalabık, Nur Fettahoğlu ve Selma Ergeç gibi yetenekli oyuncularla birlikte oynayıp kendini gösterme fırsatını tekrar yakalamış oldu. Oyuncu Filiz Ahmet, 2014 yılının ocak ayında sinemalarda oynayan ‘Kadın İşi-Banka Soygunu‘ isimli sinema filminde; Meltem Cumbul, Özge Ulusoy, ve Esra Dermancıoğlu ile oynayarak  başrollere ortak olduğu görüldü.

Yıldız oyuncumuz Filiz Ahmet’e  bundan sonraki projelerinde de Magazin Haberleri Ailesi olarak başarılar devamını dileriz..

Filiz Ahmet’in Yer Aldığı Projeler;

2014 – Kadın İşi: Banka Soygunu -Sinema
2011 – 2014 – Muhteşem Yüzyıl -Dizi
2009 – Balkan Düğünü -ISTOP
2008 – Başka Semtin Çocukları
2008 – Aşk Tutulması
2008 – Gazel -Dizi
2007 – 2009 – Elveda Rumeli- Dizi
2005 – Kırık Kanatlar -Dizi
2001 – Zavedeni
– Kafkas Tebeşir Dairesi – Tartif
– Windows 99
– Daha Yakın
– Kulis Ardı.
– Yunus Emre
– Beyaz Çingene
– Asiye Nasıl Kurtuldu
– Deli İbrahim
– Elif Ana
– Samimiler
– Elin
– Antigone
– Kedi ve Palyaço
– Sınırdaki Ev
– Küçürekkız
– İnci ve Gözyaşı
– Aman Karım Duymasın
– Gılgamış
– Fırtına
– Pinokyo
– Özgürlük Oyunu
– Çerçevesiz Gökyüzü
– Hadım

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler