Ana SayfaKimdirFettah Can Kimdir?

İlgili Postlar

Fettah Can Kimdir?

Ünlü besteci ve şarkıcı Fettah Can Kimdir? Fettah Can Nerede Doğdu? Fettah Can Aslen Nereli? Fettah Can Hangi Burç? Fettah Can Albümleri Neler? Hepsi ve daha fazlası haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Fettah Can Nerede Doğdu? Fettah Can Aslen Nereli? Fettah Can Hangi Burç?

Fettah Can 12 Ekim 1975 Bursa Karacabey doğumludur. Fettah Can Aslen Bursalıdır. Fettah Can Terazi Burcudur.

Fettah Can Kimdir?

Fettah Can, Müzik alanında daha etkili işler yapabilmek adına İstanbul’a yerleşmiştir. İlk olarak Emel Müftüoğlu‘na verdiği Ara Ara isimli şarkısıyla müzik dünyasında yankı bulmuştur. Bursa’dan müzisyen arkadaşı Alper Narman ile birlikte Hande Yener‘in 2002 yılında yayınlanan Sen Yoluna, Ben Yoluma… isimli albümüne 11 şarkı birden yazdılar.

Ünlü şarkıcı ve besteci Fettah Can, Levent Yüksel, Gülben Ergen, Sibel Can, Murat Boz gibi isimlerle çalışmaya başladı. Besteci ve söz yazarı kimliği ile müzik sektörünün aranan isimlerinden biri olmayı başardı.

Sezen Aksu, Petek Dinçöz, Hande Yener, Gülben Ergen, Sibel Can, Ebru Gündeş, Işın Karaca, İzel, Levent Yüksel, Emel Müftüoğlu, Murat Boz ve daha bir çok ünlü sanatçı ile çalışarak müzik sektöründe başarılara ulaşmıştır.

Fettah Can, 2010 yılında Hazine ismini verdiği ilk albüm çalışmasıyla, yorumcu kimliğiyle çok sevildi. Fettah Can, başarılarını sadece Türkiye sınırları içerisinde tutmayı tercih etmedi ve Yunanistan’ın en önemli sanatçılarının başında gelen Giorgos Mazonakis’in albümüne 3 şarkısını verdi. Türkiye’ye ilk defa Avrupa’dan besteci kategorisinde en büyük ödüllerden birini kazandırdı.

2011 yılı yazında “Sana Affetmek Yakışır” şarkısıyla müzik piyasasına giriş yaptı. Şarkı çıktığı ilk gün TTnet Müzik ve Kavun gibi yasal platformlarda 2.632.101′in üzerinde dinlenme oranıyla rekora doğru koşmayı başardı. 2011 yazının sonlarına doğru “Boş Bardak” isimli singel’ı müzikseverlerin beğenisine sundu. Fettah Can 2012 yılında hayranlarına “Boş Bardak” adlı eserinin de yer aldığı “Aklımda Kalanlar” albümü ile bir kez daha hayranlarının karşısına çıktı.

Fettah Can 2012 yılında 36.000 Taksici arasında yapılan Anket sonucu Yılın Sanatçısı olarak seçildi. 2012 Yaz sonunda Hayranlarına bu seferde Rüzgar Ektim Fırtına Biçeceğim şarkısı ile merhaba dedi. 2013 yılı sonuna doğru “Yalanlar Cumhuriyeti” isimli yeni Albümü ile müzik piyasasında yer aldı.

Fettah Can’ın Albümleri:

2010 Hazine

2011 Boş Bardak (Singel)

2011 Aklımda Kalanlar

2012 Yıldız Ektim Fırtına Biçtim

2013 Yalanlar Cumhuriyeti

2016 Sen En Çok Aşksın

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler