Ana SayfaÜnlülerFerdi Merter'in vefatı, sanat camiasını yasa boğdu

İlgili Postlar

Ferdi Merter’in vefatı, sanat camiasını yasa boğdu

Ferdi Merter’in vefatı, sanat camiasını yasa boğdu… Gördüğü tedaviye rağmen verdiği yaşam mücadelesine yenik düşen usta sanatçı Ferdi Merter, vefat haberi ile sanat camiası dahil olmak üzere ailesini yasa boğdu. Ferdi Merter’in ölüm haberini alan yakınları, üzüntülerini sosyal medyada paylaştı. Detaylar haberimizde…

Ferdi Merter’den kötü haber! Bir yıldız daha kaydı…

Ferdi Merter vefat etti

Sanat camiasına ömrünü adamış, bir ömür başarılı çalışmalara imza atarak camiada derin bir iz bırakmış olan oyuncu, yönetmen, senarist ve seslendirme sanatçısı Ferdi Merter, vefat etti. Şubat ayında evinde düşen ve kalçası kırılan Ferdi Merter, olduğu ameliyatın ardından tedavi görmeye devam ediyordu. Ferdi Merter, tedavi sürecinde fenalaşarak hastaneye kaldırıldı ve tedavisine yoğun bakımda devam edildi. Uzun zamandır tedavi gören 79 yaşındaki Merter, hayatını kaybetti.

Ferdi Merter Fosforoğlu kimdir?

Ferdi Merter’in kızından duygusal mesaj

Usta sanatçı Ferdi Merter’in vefat haberini, İngiltere’de yaşayan kızı Almula Merter Churm verdi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile hem vefat haberini veren, hem de duygularını paylaşan Almula Merter Churm, paylaşımında “Babam beni böyle bırakıp gitmek var mıydı? Canım babamı, tiyatro üstadımı, atamı, ustayı az önce kaybettik. Canım babam ışıklarda uyu. Seni çok seviyorum.” ifadelerine yer verdi.

Sanat camiası Ferdi Merter’in vefatına üzüldü

Ferdi Merter’in vefatının ardından tiyatro ve sinema dünyasından değerli isimler üzüntülerini sosyal medyada paylaştı. İşte bu isimler ve paylaşımları:

Oyuncu Behzat Uygur, “Bir tiyatro emekçisini daha kaybettik. Mekanın cennet olsun Ferdi Merter.” ifadelerine yer verdi.

Film – San Vakfı Müdürü Kıvanç Terzioğlu, “Babamız, abimiz, başkanımızdı. Film-San Vakfına 4 yıl boyunca çok büyük emekleri oldu. Onu hiç unutmayacağız. Çok üzgünüm. Nurlarda yat Ferdi Merter.” sözleriyle üzüntüsünü aktardı.

Oyuncu ve yönetmen Levent Tayman da “Türk tiyatrosunun duayeni Ferdi Merter’i, babamızı kaybettik. Başımız sağ olsun. Sensiz zor olacak.” mesajıyla üzüntülerini bildirdi.

Oyuncu İpek Tenolcay ise “Allah senden razı olsun hocam, sevdirdiklerin, öğrettiklerin ve desteğin için. Nur içinde yat.” yorumunu yaptı.

Oyuncu, yönetmen, senarist ve seslendirme sanatçısı Ferdi Merter, vefat etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler