Ana SayfaYaşamEşsiz Özellikleriyle iPhone Cep Telefonları

İlgili Postlar

Eşsiz Özellikleriyle iPhone Cep Telefonları

 

Akıllı telefonlar, artık hayatımızın her alanına hâkim. Hepimiz, günümüzün boşta kalan saatlerini akıllı telefonlarımızla geçiriyoruz. Şüphesiz akıllı telefon denince akla ilk gelen markalardan birisi Apple / iPhone oluyor. Apple, dünyanın ilk akıllı telefon özelliklerine sahip iPhone 2G’yi piyasaya tam 15 yıl önce sundu. iPhone’ların birçoğu, döneminin en iyi özelliklerini yansıtır. Efsane Kasım indirimleriyle dikkatleri üzerine çeken iPhone, yepyeni bir seri ile karşımızda! iPhone 14…

Seriye eklenen her bir telefon, öncekine göre daha iyi özellikleri içeriyor. Bu nedenle en son model iPhone 14 olduğundan dolayı şu an için piyasadaki en iyi iPhone modeli diyebiliriz. Eşsiz özelliklerinde kaliteyi giderek arttıran iPhone, yine birçok yenilikle karşımızda. İletişim çağında ihtiyaç duyulan birçok şeye cevap veren iPhone modelleri, kendine has tasarımıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Ayrıca toplum içerisinde iPhone tercih etmenin prestij sağlamak gibi bir nedeni de bulunuyor. Bu görüşe katılın ya da katılmayın, iPhone kullanımının bir ayrıcalık sağladığı gerçek.

Söz konusu iPhone olduğunda kişiler ilk olarak kamera özelliklerine dikkat ediyor. Zaten tarihte iPhone modelleri incelendiğinde, her yeni gelen modelde ilk olarak kamera iyileştirmesi söz konusu. Dolayısıyla zaman içerisinde kişiler kamera özelliklerine odaklanır olmuştur. Önceki serilere benzer şekilde iPhone 14 serisinde de “Pro”, “Max” şeklinde bir ayrım söz konusudur. En gelişmiş seçenekler iPhone 14 Pro Max ile sağlanıyor. Dolayısıyla orijinaline göre iPhone 14 Pro Max fiyatları biraz daha yüksek olabilir. Orijinal 14 modeli ile 14 Pro Max modeli arasında ekran boyutu, ekran çözünürlüğü, ekran hızı, batarya kapasitesi, dâhili hafıza başta olmak üzere birçok özellik bakımından farklar bulunuyor.

Yenilikçi Özellikleri ile iPhone 14

2022 Eylül’ünün teknolojik anlamda en büyük gelişmesi iPhone 14 oldu. iPhone 14 tanıtımı yapıldı ve birçok yerde ön siparişler alınmaya başlandı. Piyasada yer alan önceki haberlere göre beklenti artmıştır ve görünen o ki 14 serisiyle beklentiler karşılanıyor. Özellik incelemesi yapıldığında ilk olarak kamera dikkatleri üzerine çekiyor. Bilindiği üzere iPhone 14 modeliyle ön kameraya otomatik odaklama özelliği getirilmiş oldu. Arka kamera ve ön kamera özellikleri incelendiğinde ise profesyonel çekimlere giderek yaklaşıldığı görülüyor.

Ekran boyutu bakımından düşünüldüğünde iPhone 14 ile büyük ekran akımının devam ettiğini görüyoruz. 6.1 inç’lik boyutuyla 14 modeli, şimdiden büyük telefon sevenlerin gönlünü fethetmiş durumda. Ekran teknolojisinde OLED yapısını burada da görüyoruz. Alışılmış iPhone özellikleri de bu telefon serisinde aynen yer alıyor. Bu nedenle Apple geliştirmeleri kamera kısmına odaklamış diyebiliriz. Yeni bir iPhone modeli çıktığında önceki modellerin fiyatının biraz daha düştüğünü görürüz. Elbette bu, bütçesi iPhone 14 almaya yetmeyen kişiler adına önceki uygun modelleri satın almak için büyük bir fırsat. Kalite – performans – fiyat olarak düşünüldüğünde her bir iPhone modelinin kişiler için ayrı bir yeri bulunuyor.

iPhone serileri bilindiği üzere yeni bir rakam ile devam eder. Her yeni model, önceki modele göre büyük yenilikler içerir. Bu nedenle müşteriler direkt olarak son çıkan iPhone modeline odaklanmaktadır. Hatta birçoğumuz ilk iPhone satışlarında uzun kuyrukların oluştuğuna şahit olmuşuzdur. Hiç şüphesiz iPhone, bunu kalitesiyle ve yenilikçi teknolojilere sahip özellikleriyle sağlıyor. Sadece iOS işletim sistemi, iPhone’u tercih edilebilir hâle getirmeye büyük oranda yetiyor.

Harika Tasarıma Sahip iPhone Modelleri

iPhone modelleri söz konusu olduğunda ön plana çıkan unsurlardan birisi de tasarımdır. iPhone’un kendine has köşeli tasarımı, kişileri cezbetmeye devam ediyor. iPhone 14 serisiyle birlikte iPhone modellerine yeni bir renk eklenmiş durumda. Mavi rengi iPhone 14 ile birlikte seriye eklenmiştir. Dileyenler için diğer renk seçenekleri de mevcuttur. iPhone modellerinin her biri eşsiz tasarıma sahiptir. Apple, tasarım konusuna da ağırlıklı olarak önem veriyor. iPhone satın almaya karar verdiyseniz aşağıdaki unsurlara dikkat etmeniz önerilir;

  • Herhangi bir iPhone modelini tercih etmeden önce tüm özellikleri araştırın. iPhone serileri arasında ciddi farklar yer alsa da eğer bu özelliklere ihtiyacınız yoksa yüksek model için ciddi rakamlar ödemenize gerek bulunmaz.
  • iPhone modelini tercih ederken kamera özelliklerine oldukça dikkat ediniz. Akıllı telefonların en önemli özelliği kameralardır. Bu nedenle aktif olarak fotoğraf – video kullanıyorsanız seçeceğiniz iPhone modelinin kamera özelliklerini iyi bilin.
  • Söz konusu akıllı telefonlar olduğunda güvenlik, bir başka önemli konudur. iPhone modelleri arasında güvenlik anlamında gelişmeler söz konusu olabilir. Uygun olanını tercih ediniz.
  • Kalite, hemen her iPhone modeli için geçerli bir unsurdur. Yani iPhone modelleri kalitelidir diyebiliyoruz. Ancak son çıkan modeller için bu unsur daha fazla geçerlidir. Dolayısıyla kalite olmazsa olmazlarınız arasında ise bu konuya da dikkat etmenizi öneriyoruz.
  • Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta fiyatlardır. iPhone fiyatları, genel anlamda üst segment kategorisindedir. Ancak yukarıda belirttiğimiz gibi yeni çıkan bir model, eski modellerin fiyatının düşmesine neden olur. Bu nedenle bütçenizden tasarruf etmek istiyorsanız beğendiğiniz iPhone modelinin bir önceki modeline göz atabilirsiniz.

iPhone Modelleri Nelerdir?

iPhone serileri 2G ile başlar ve günümüzde en son iPhone 14 modeli ile devam eder. Bu nedenle en gelişmiş iPhone modeli 14 serisidir diyebiliyoruz. Apple’ın ilk kez çıkardığı iPhone modeli, tarihteki ilk akıllı telefon olarak biliniyor. iPhone serisi her ne kadar rakamlar eklenerek devam etse de bu serilere “S”, “Pro”, “Max”, “Plus” gibi takılar getirilerek yeni sürümlerin de eklenmesi söz konusudur. Dolayısıyla bu ifadeler, orijinal iPhone modelinden bazı özellikler yönüyle daha gelişmiş bir yapıyı ifade ediyor. Sadece “Mini” takısıyla üretilen iPhone modelleri, orijinaline göre özelliklerinin minimize edildiği ve fiyatının uygun olduğu telefonları ifade eder.

iPhone modelleri dikkate alındığında teknolojik yenilikler kadar tasarım anlamında da Apple’ın kendini sürekli olarak geliştirdiğini görüyoruz. Özellikle iPhone serisinde ilk satışlar ile günümüzdeki satış rakamları arasında çok yüksek fark bulunuyor. Bu da iPhone’un kalitesini ve popülerliğini ortaya koyar niteliktedir. iPhone modelleri arasında fiyat farklılıkları olduğu için ihtiyacınız olan özelliklere sahip iPhone modeli, büyük oranda tasarruf sağlayacaktır.

 

iPhone 14 Fiyat Seçenekleri

Her iPhone serisinde olduğu gibi iPhone 14 için de gelişmiş sürümler mevcuttur. Şu anda mevcut olan iPhone 14 modelleri şu şekildedir;

Yukarıda görülen modeller arasında en gelişmiş iPhone 14 modeli Pro Max sürümüdür. Ekran boyutu ve batarya süresi anlamında iyileştirmelerin yer aldığı iPhone 14 pro max fiyatları da orijinaline göre biraz daha yüksek konumda. Dolayısıyla fiyat seçenekleri içerisinde üç ayrı sürümden kaynaklı olarak değişik fiyatların olduğunu söyleyebiliriz.

iPhone fiyatlarını belirleyen ilk faktör Apple satış fiyatlarıdır. Satış fiyatının belirlenmesinde maliyetler ve kâr marjı etkilidir. Ayrıca ürünün ülkemize ulaşması ve satışa sunulmasıyla beraber bazı ek maliyetler ortaya çıkıyor. Döviz fiyatları, vergiler, satışı gerçekleştiren aracı firmanın fiyat politikaları vb. durumlar nedeniyle iPhone fiyatlarında yükselmeler meydana geliyor. Ancak eski modeller de dikkate alındığında hemen her bütçeye uygun bir iPhone modeli bulmak mümkündür.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler