Ana SayfaKimdirErkan Meriç Kimdir?

İlgili Postlar

Erkan Meriç Kimdir?

Erkan Meriç25 Temmuz 1986 yılında Adana’da doğmuştur. Çocukluk ve gençlik yıllarının bir bölümünü Mersin’de yaşayan yetenekli oyuncu ve model, ailesinin 2. oğludur. Mersin Üniversitesi, Elektronik ve Otomasyon bölümünden mezun olduktan sonra kısa bir süre elektrik-elektronik işlerinde çalışmıştır. Aslan burcu olan Erkan Meriç, uzun yıllar profesyonel futbol kaleciliği de yapmıştır. Galatasaray’da kaleci olma hayalinden vazgeçen ünlü model, ailesinin ve çevresinin desteği ile manken olmaya karar verdi. Erkan Meriç, o dönemlerde mankenlik ajansında fotomodellik yapmaya başlasa da hedefi oyuncu olmaktı. Yakışıklı oyuncu, 1.94 cm boyunda ve 85 kilodur.

Yakışıklı manken Erkan Meriç, modellikten oyunculuğa geçiş yapabileceğini düşündü ve şansını denemek için 2008 yılında yapılan, Best Model of Turkey yarışmasına katılarak dördüncü oldu. Daha yüksek hedefleri olan Erkan Meriç; pes etmedi ve 2009’da, aynı yarışmaya tekrar katılarak bu kez birincilik kazandı. Şansını zorlayan Erkan Meriç, 2010 yılında Bulgaristan’da yapılan Best Model of the World yarışmasına da başvurdu. Bu yarışmadan da birinci olarak ayrılmasıyla, yılın en iyi erkek modeli olmaya hak kazandı. Erkan Meriç; Kenan İmirzalıoğlu ve Kıvanç Tatlıtuğ gibi hem dünya çapında hem de ülkemizde yakışıklılığı tescillenen modeller arasındadır.Ünlü model bu süreye kadar Mersin’de ailesiyle hayatını sürdürdü.

Modellikten Oyunculuğa

Kazandığı yarışmalarla adını duyuran Erkan Meriç;İstanbul’a yerleşerek hem modellik yapmaya hem de oyunculuk okuluna gitmeye başladı. 2012 yılında Star TV’de yayınlanan “Acayip Hikayeler” dizisiyle ilk kez ekran karşısına çıktı.Genç oyuncu Erkan Meriç,2014’te ATV’de yayınlanan “Beyaz Karanfil” dizisinde ve 2015 yılında yine ATV’de yayınlanan “Bedel” dizisinde rol aldı. 2016 yılında gösterime giren “İkimize Bir Dünya” filminin başrol oyuncusu olarak beyaz perdeye de ilk adımını atmış oldu. Erkan Meriç,  aynı yıl TRT 1’de ekranlara gelen; Hazal Subaşı ile baş rollerini paylaştıkları “Adını Sen Koy” dizisindeki performansıyla yüksek başarı sağladı ve gönülleri fethetti. Sosyal medyada; “Adını Sen Koy Ömer”olarak anılan Erkan Meriç, hayran kitlesini de her geçen gün daha çok artırıyor.

Erkan Meriç için şimdiye kadar geçen kariyer yolculuğunun en parlak yılı 2016 oldu. Yine aynı yıl, TRT yapımı “Hayat Çizgisi Suriye” adlı sinema filminin baş rolünde de oynayan Erkan Meriç, devam eden dizisi ile önümüzdeki yıllarda da başarısından ve adından sıkça söz ettirecek.

Oyuncu Meriç, 2018 yılının başlarından beri Adını Sen Koy dizisindeki başrol arkadaşı Hazal Subaşı ile sevgilidir.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler