Ana SayfaDedikoduEnder Gündüzlü Hadise'ye Yeniden Tazminat Davası Açtı

İlgili Postlar

Ender Gündüzlü Hadise’ye Yeniden Tazminat Davası Açtı

Ender Gündüzlü Hadise’ye yeniden tazminat davası açtı. ‘Aşk Kaç Beden Giyer’ şarkısının bestecisi Ener Gündüzlü, şarkısını izinsiz reklamda kullandığı iddiasıyla Hadise’ye açtığı bin liralık dava sürerken ünlü şarkıcıya bir dava daha açtı.

Ender Gündüzlü Dava Açtı

Ender Gündüzlü’nün, İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde açtığı ilk davada; Hadise, iki yıl önce Trendyol alışveriş sitesiyle 500 bin Euro karşılığında reklam anlaşması imzaladı ve “Aşk Kaç Beden Giyer”in site reklamlarında kullanılmasına izin verdiği iddia edildi. Ancak bunun için kendisinden, söz yazarı Deniz Erten’den ve yapımcı Bülent Seyhan’dan izin almadı. Gündüzlü’nün avukatı, Hadise’nin yanı sıra sitenin sahibi DSM Grup Danışmanlık’a da tazminat davası açtıklarını belirtti.

Hadise yine meydan okudu

Ender Gündüzlü Neden Dava Açtı?

Hadise’nin en ünlü şarkılarından biri olan Aşk Kaç Beden Giyer şarkısı, ünlü besteci Ender Gündüzlü tarafından bestelendi. Gündüzlü, bir markanın alışveriş sitesinin reklamında bu şarkı izinsiz bir şekilde kullanıldığı için Hadise’ye dava açtı.

Ender Gündüzlü Hadise’ye Yeniden Tazminat Davası Açtı

Hadise’nin avukatı ise cevap dilekçesinde, “Ender Gündüzlü, Hadise’ye verdiği muvafakatname ile eserin yayınlanmasına, çoğaltılmasına, dağıtılmasına, internet ve her türlü dijital ortamda yayımlanmasına izin vermiştir. Davanın reddini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Dava devam ederken Ender Gündüzlü, Hadise ve DSM Grup Danışmanlık’a ikinci bir dava açtı. Dilekçede önceki davanın görüldüğü mahkemede bilirkişi incelemelerinin yapıldığı anlatılarak “Bilirkişi raporlarında Ender Gündüzlü’nün davalılardan talep edebileceği en az tazminat tutarının 141 bin 885 lira olabileceği netlik kazandığından ikinci davayı açmış bulunmaktayız” denildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler