Ana SayfaKimdirEnder Balkır kimdir?

İlgili Postlar

Ender Balkır kimdir?

Ender Balkır kimdir? Ender Balkır kaç yaşında? Ender Balkır aslen nereli? Ender Balkır nereli? Ender Balkır hangi burç? Ender Balkır kimdir? Ender Balkır biyografisi ve hakkında tüm merak ettiklerinize haberimizden ulaşabilirsiniz.

Ender Balkır kaç yaşında? Ender Balkır aslen nereli? Ender Balkır nereli? Ender Balkır hangi burç?

Ender Balkır, 10 Şubat’ta Muş’un Malazgirt ilçesinde dünyaya geldi.  Kova burcu olan Ender Balkır, 42 yaşındadır.

Ender Balkır kimdir?

Ender Balkır, 5 yaşında ailesiyle birlikte Mersin’e yerleşti. Ender Balkır’ın eğitim hayatı; İlk orta ve Lise eğitimini Mersin’de tamamladı. Türkü sevgisi, Ender Balkır’ın tutkusu kuşaklar boyunca ailesine kadar taşınmıştı ve türkülerle sallandı beşiği. O kadar sevdi ki türküleri, Ender Balkır, ilkokul yıllarında tahtadan yaptığı telsiz sazı ile türküler mırıldanmaya başladı. Ender Balkır, o denli tutkuyla sarıldı ki türkülere,  ortaokulun ilk yılında bağlama çalmaya başladı. Ender Balkır’ın söylemiyle; bağlama çalmak türkü söylemek, kendini ifade edebilmenin en kısa ve yalın yoluydu. Lise’yi bitirdikten sonra Ender Balkır, konservatuarda okumak istedi, ailesinden destek göremeyince üniversitede matematik bölümünde okumaya karar verdi ve 1994 yılında girdiği üniversite sınavında 19 Mayıs Üniversitesi Matematik bölümünü kazandı. Samsun’da da müzikal faliyetlere devam eden başarılı ses sanatçısı Ender Balkır, 2000 yılında mezun oldu ve mezuniyetinden sonra ailesinin yanına Mersin’e döndü. Bir süre burada kalan sanatçı Ender Balkır, atamasının İstanbul’a yapılması ile 2001- 2004 yılları arasında İstanbul’da öğretmen olarak hayatını sürdürdü. Bu arada hiçbir zaman müzikten kopmayan sanatçı Ender Balkır,, hayatında sadece müziğin olması gerektiğine karar verip, 2004 yılında devlet memurluğundan istifa etti. Müzik çalışmalarına büyük bir hız veren ünlü isim Ender, Murat Tambay’la birlikte albüm hazırlıklarına başladı. Büyük bir özveri ve emekle geceli gündüzlü çalışarak Ender Balkır, oluşturdukları albüm, 2007’nin ekim ayının dinleyicileriyle buluştu.

Ender Balkır’ın film seslendirmesi

Türk Halk Müziğinin son dönemde yetiştirdiği en önemli isimler arasında yer alan güçlü ses sanatçısı Ender Balkır, uzun süredir sinemaseverlerin merakla beklediği “Düğün Dernek” filminde de “düğün türkücüsü” rolünde seslendirdiği türkülerle izleyenlerden tam not aldı. Son dönemde yaptığı dizi müzikleriyle TV ve müzik piyasasında adından söz ettiren THM Sanatçısı Ender Balkır, başrollerini Ahmet Kural ve Murat Cemcir’in paylaştığı Düğün Dernek filminde, “Düğün Türkücüsü” karakterini başarıyla canlandırdı.

Ender Balkır’ın dizilerdeki seslendirmesi

Son yıllarda çıkardığı albümlerin satış grafiğinin yanı sıra ortaya koyduğu dizi müzikleriyle de başarıyı yakalayan başarılı sanatçı Ender Balkır; Ustura Kemal, Düriye’nin Güğümleri, Hanımın Çiftliği, Dila Hanım ve Öyle Bir Geçer Zaman ki dizilerine yaptığı müziklerle, dizilere önemli bir yere sahiptir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler