Ana SayfaYaşamEn çok tercih edilen Üniversite Avusturya!

İlgili Postlar

En çok tercih edilen Üniversite Avusturya!

Yurtdışında üniversite eğitiminde en çok tercih edilen Ülke neresi? Avusturya Üniversite eğitimi neden tercih ediliyor? Avusturya Üniversitelerinin sunduğu avantajlar neler? Avusturya’da Üniversite Eğitimi Maliyetleri neler ? hepsi ve daha fazlası haberimizde…

Yurtdışında üniversite eğitiminde en çok tercih edilen ülke neresi?

Yurtdışında Üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerimiz için hazırladığımız haberimizde, Educa İstanbul Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Genel Koordinatörü ve Eğitim Danışmanı Nilüfer Kalafat Avusturya’ da bulunan Üniversitelerin öğrencilere kazandırmış olduğu  köklü yapılar ve verdikleri kalite eğitim, sağladığı iş olanakları ile yurtdışı üniversite eğitiminde  Avusturya en çok tercih edilen ülkelerin başında gelmekte olduğunu söyledi.

Yurtdışında üniversite eğitimi için neden Avusturya tercih ediliyor?

Avusturya, sağladığı imkanlarla insana huzurlu ortam ,tarihi ve doğa manzarası görme imkanı, boş vakitlerini değerlendirme, alışveriş yapma fırsatları ve mesleki eğitime verdiği önem bakımından üniversite eğitimin de tercih edilecek Avrupa ülkelerinin başında geliyor.

Ayrıca diğer Avrupa ülkelerine komşu olması da sağladığı ayrıcalık sayesinde vermiş olduğu eğitimin yanında farklı yerlere farklı ülkelere ziyaret etme olanağı sunmaktadır.

Almanya ile ortak olduğumuz eğitim programlarına dahil olabilir, bu sayede öğrencilerimiz farklı kültürlerle etkileşim kurma olanağına sahip oluyorlar.

Avusturya üniversitelerinin öğrencilere sunduğu avantajlar neler?

Educa İstanbul Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Genel Koordinatörü ve Eğitim Danışmanı Nilüfer Kalafat anlatıyor:

“En büyük avantajı Avrupadaki birden fazla kurum tarafından desteklenen ARGE  birimlerine sahip olması sayesinde, eğitim alınan Lisans bölümünde eğitim almış olunması.

Üniversitelerin bulunduğu konum sayesinde kültürel ve sanatsal etkinliklerle dolu bir eğitim hayatına sahip öğrenciler.Üniversitelerde çeşitli alanlarda dilediği alanda ders alabilir,vizyonunu geliştirebilirsiniz. Sunmuş olduğu olanaklarla yeni bir dil öğrenme imkanı ile dil kurs olanaklarıyla yeni bir dil öğrenebilirler.

Avusturya’da üniversite eğitim maliyeti ne kadar?

Avusturya’da Üniversite eğitimi devlet desteği vardır  ve yurtdışında bulunan tüm üniversiteler için  yıllık harç tutarı 1500 Eurodur.

Avusturya da bulunan yurtlar için başvurular önceden rezerve edilir maliyetleri aylık  ortalama 200 eurodur. Apart daireler için fiyatlar 250 Euro ila 300 Euro arası fiyatlardadır.

Örnek verecek olursak  Viyana’da bir öğrencinin aylık harcamaları yaklaşık 300 – 400 Euro yeterli olmaktadır.  Avusturya’da öğrenciler part-time çalışarak haçlıklarını kazanmış olacaklar. Tabi  Almanca diline hakim olduktan sonra öğrenciler  çalışmış oldukları işlerde ek gelir Euro üzerinden kazanmış olacaklar. Öğrencilerin kendi ayaklarının üzerinde ek gelir sağlayacak olmaları onların öz güvenlerinin gelişmesinde önemli rol oynayacaktır.

Türkiye’ye kıyasla uygulamalı eğitim alanında çok daha iyi olanaklar sağlayan Avusturya üniversiteleri dünya çapında da başarıları tartışılamaz. Özellikle bilim-sanat-kültür alanlarında ilgili öğrencilerin tercih edeceği Avusturya Üniversiteleri, öğrencilere meslek edindirme konusunda garanti verebilecek düzeydedir.” Dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler