Ana SayfaKimdirEmin Alper Kimdir?

İlgili Postlar

Emin Alper Kimdir?

Emin Alper Kimdir? Emin Alper Kaç Yaşında? Emin Alper Aslen Nereli? Emin Alper Hangi Burç? Emin Alper hakkında merak edilenler ve bilinmesi gereken detaylar, hepsi ve daha fazlası haberimizde…

Emin Alper Kaç Yaşında? Emin Alper Aslen Nereli? Emin Alper Hangi Burç?

13 Ağustos 1974 Konya doğumlu olan Emin Alper şu anda 44 yaşındadır. Aslan burcudur.

Emin Alper Kimdir?

Ankara Fen Lisesinden mezun olup Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümüne girmiştir. Fakat aradığını bulamamış ve iki yıl sonra tekrar sınava girip aynı üniversitenin İktisat Bölümünü kazanmıştır. Boğaziçi Üniversitesinde iktisat ve tarih okudu ve yine Boğaziçi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nde Modern Türkiye Tarihi üzerine doktorasını almıştır.

18 yaşındayken izlediği Kustorica filmi olan Çingeneler Zamanı’ndan etkilenip kendisinin deyimi ile “sinemanın büyüsünün farkına varır”. Henüz üniversitede iken senaryo denemeleri yapan Emin Alper, aynı zamanda üniversitenin sinema kulübüne de üyedir. Bu dönemde senaryolar, eleştiriler yazar. “Görüntü” dergisini de bu dönem de çıkarır. Dönemin ünlü yönetmenlerini (Zeki Demirkubuz, Nuri Bilge Ceylan gibi) söyleşilere davet ederler. Bu dönemde hep hayalini kurduğu sinema geleceği de şekillenmeye başlar.

Yönetmen, senarist, yapımcı ve akademisyen olan Emin Alper, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde akademisyenlik ve Tarih ve Toplum, Birikim, Mesele ve Görüntü gibi çeşitli dergilerde yazılar yayımlamıştır.

Filmleri:

Kız Kardeşler – 2019

Abluka – 2015

Tepenin Ardı – 2012

Rıfat – 2006

Ödülleri:

Berlin Film Festivali Caligari Ödülü

Asya Pasifik Film Festivali En İyi Film

31. İstanbul Film Festivali En İyi Film

72. Venedik Film Festivali Jüri Özel Ödülü

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler