Ana SayfaKimdirEkrem İmamoğlu Kimdir? Hayatı Hakkında Detaylar

İlgili Postlar

Ekrem İmamoğlu Kimdir? Hayatı Hakkında Detaylar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 4 Haziran 1970 Trabzon, Akçaabat doğumludur. Haziran 2019’dan beri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Ekrem İmamoğlu’nun Ailesi

Annesi Havva İmamoğlu, çiftçilik ile uğraşıyordu. Babası Hasan İmamoğlu ise ticaretle. Dedesi ise Türk Kurtuluş Savaşı gazisi Mevlüt İmamoğlu’dur.

Dilek Kaya ile 1994 yılında tanışıp, 18 Kasım 1995 yılında evlenmiştir. Çiftin üç çocuğu vardır. Onlar: Mehmet Selim (1997), Semih (2005) ve Beren (2011).

Ekrem İmamoğlu’nun Eğitim Hayatı

Ekrem İmamoğlu, ilkokula başlamadan önce Kur’an okumayı öğrendi. Trabzon Lisesinde eğitimini tamamladıktan sonra KKTC’de Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü kazandı. Ardından Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde eğitimini sürdürdü. 1990 yılında yatay geçiş yaparak, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme (İngilizce) Bölümüne geçti ve oradan 1994 yılında mezun oldu. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi İnsan Kaynakları ve Yönetimi anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı ancak sonrasında ara verdi. Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğunda yarım kalan yüksek lisans eğitimini öğrenci affından yararlanarak tamamladı.

Ekrem İmamoğlu Burcu Nedir?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun burcu İkizlerdir.

İmamoğlu’nun Siyasetten Önceki Kariyeri

Küçük yaştan beri sporla iç içeydi. Özellikle futbol oynamayı çok severdi. Bu tutkusu onu 2002 ve 2003 yılları arasında Trabzonspor’un yönetim kurulunda yer almasına teşvik etti. Ardından Beylikdüzü Spor Kulübü’nün yöneticiliğini yaptı. 

Öte yandan ailesi İstanbul’a yerleşince arsa satın alarak inşaat sektörüne girdi ve Ekrem İmamoğlu’da ailesiyle beraber bu işe atıldı.

Buna ek olarak 1992’de Güngörende açılan İmamoğlu Akçaabat Köftecisi’ni işletti. İşletme her ne kadar büyüse de, ortak bulamama sorunu nedeniyle Ekrem İmamoğlu bu işten çekildi.

Ekrem İmamoğlu Siyasi Kariyeri

İlk olarak 1990’ların başında Anavatan Partisi’nin gençlik kollarında bir yıllığına çalıştı. Zamanla CHP’ye yaklaşan İmamoğlu, ilk olarak 16 Eylül 2009’da CHP Merkez Yürütme Kurulu tarafından CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı’na atandı. 27 Aralık 2009’da da CHP Beylikdüzü İlçe Kongresi’nde seçilen ilk ilçe başkanı oldu.

İmamoğlu, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı süresince, halkını daha yakından tanımak için Dayanışma Evlerini kurdu. Bu sayede halkın ihtiyaçlarına daha kolay ulaşabilecekti. Kadın ve gençlik kollarında başarılı gelişmeler yarattı. Halkın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak çalışmalar yaptı. Ardından 2014 Türkiye yerel seçimlerine Beylikdüzü Belediye Başkanı oldu. 

18 Aralık 2018’de CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak Ekrem İmamoğlu ilan edildi. Yapılan ilk seçimde AKP’den Binali Yıldırım İstanbul belediyeciliği için 156 bin 36 oy alırken, İmamoğlu 4 milyon 169 bin 765 oy almıştır.

Kısa bir süre sonra AKP’den gelen itiraz neticesinde seçimler yeniden yapıldı. 23 Haziran 2019 tarihinde yapılan ikinci seçimde İmamoğlu, 4.741.885 oy ile mazbatasını alarak göreve başlamıştır.

İstanbul Belediye Başkanlığı süresince çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik ulaşım, kültür ve spor alanında başarılı işlere imza atmıştır. 

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler