Ana SayfaKültür ve SanatFilmlerEkranlarda film yağmuru yaşandı!

İlgili Postlar

Ekranlarda film yağmuru yaşandı!

Bu yaz döneminde kanalların büyük bir bölümü film kuşaklarına yer verirken konuyla ilgili yapılan araştırmada Temmuz döneminde 216 filmin ekranlara geldiği öğrenildi.

Bu yaz dönemi, kanallar tarafından eğlence programlarına ve filmlere daha fazla ağırlık veriliyor. Temmuz ayına yönelik yapılan değerlendirmelerde kanallarda sadece 1 ay içerisinde 216 tane filmin yayınlandığı belirtilirken bu filmlerin 106sının yabancı, 110 tanesinin ise yerli olduğu ifade edildi.

Kanallar neden filmlere yöneldi?

Konuyla ilgili sektörün içinden bir isim tarafından yapılan değerlendirmede “2018in yaz aylarında, insan iyi gişe yapmış 2016 veya 2017 vizyon tarihli film bekliyor. Çok sayıda 2016-2017 çıkışlı, TV’de ilk olarak gösterilmemiş. Bol bol 2010-11-12 hatta daha eski ve çoğu tekrar tercih edilmiş. Bunun dışında tür olarak kanalların yaklaşımında hiçbir farklılık yok. Süper kahraman, aksiyon marka ya da franchise tercih ediliyor. Komedi, romantik komedi, gerilim ve drama gibi türlere hiç girilmiyor. “ denilirken kanalların bu konuda nasıl bir tutum içerisinde olduğu da açıklanmış durumda.

Hangi kanalda, hangi filmler yayınlandı?

ATV, bu yaz seri filmleri tercih etti. Görevimiz Tehlike, Akrep Kral ve Mumya serisiyle izleyenlere ulaşan kanalda 33 filme yer verildi.

Kanal 7 ise Bollywood filmleri ile yine yayın akışına devam etti.

Kanal D en çok dikkat çeken kanallardan birisi olurken ay içerisinde 26 filme yer verilmiş. Gri Kurt, Üç Kağıtçı, Ölümsüzlük Oyunu ve Kontrolsüz dikkat çekenler arasında.

Film konusunda en zayıf kanallardan birisi Fox TV olurken 3 yabancı filmin yayınlandığı kanal TRT takip etti. TRT daha çok Pazar günleri yayınladığı kovboy filmleri ile listeye girdi.

Star TV ise Hobbit gibi seri filmlerin yanı sıra Valerian Bin Gezegen İmparatorluğu gibi yapımlara yer verdi. Temmuz ayı itibari ile yakalanan yüksek rakamın yaz boyunca devam etmesi bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler