Ana SayfaKimdirEge Kimdir?

İlgili Postlar

Ege Kimdir?

Müzik dünyasının sevilen isimlerinden Ege Kimdir? Ege Nerede Doğdu? Ege Aslen Nereli? Ege Hangi Burç? Egenin Albümleri Neler? Hepsi ve daha fazlası haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Ege Nerede Doğdu? Ege Aslen Nereli? Ege Hangi Burç?

Şarkıcı Ege 15 Aralık 1968 yılında İzmir‘de doğmuştur. Ege Aslen İzmirlidir. Ege Yay Burcudur.

Ege Kimdir?

Şarkıcı Ege’nin gerçek adı; Levent Ak‘dır. Ege çocukluğunda klavyeli sazlar eğitimi alarak müziğe başlamıştır. Daha sonra hayranı olduğu ünlü sanatçı Maria Rita Epik‘le tanıştı. Şarkıcı Ege, Epik’ten uzun süre gitar ve bestecilik dersleri aldı. Kendi bestelerini yapmaya başladı. Başarılı söz ve besteleri ile, kendini ispatlamış oldu.

Ege İzmir‘de yaşadığı 1994 yılında ‘Yaz Aşkım’ adlı şarkısının demosu ile yerel radyolarda yayınlandı. Kısa süre sonra ise şarkıcı Ege tanınmaya başladı. Daha sonra İstanbul‘a gelerek albüm çalışmalarına başladı. 1995 yılında ilk albümü ‘Senden Uzak’la büyük beğeni almayı başardı. Hayranları Ege’nin şarkılarını büyük beğeni ile dinledi.

Ege kazandığı birikimle şarkılarının söz ve müziğini kendisi yazarak sadece ‘yorumcu’ olmadığını da kanıtlamış oldu. ‘Senden Uzak’ adlı çalışmasında, dokuz şarkının söz ve müziğinin altına imza atarak  ‘Aşktan Söz Et’ ve ‘Senden Uzak’ adlı şarkıları ile gündemde yerini aldı.

1997 yılında “Sevildiğini Bil Yeter” adlı albümünü çıkardı. Ege albümdeki parçaların düzenlemesinde Ozan Doğulu, İskender Paydaş, Özkan Turgay, Sarp Özdemiroğlu gibi birçok ünlü isim destek verdi. Deniz Seki, Aylin gibi isimler vokalleriyle albüme renk verdiler. Şarkıcı Ege 2014 yılında “EGEOLİVE” adında bir zeytinyağı firması kurdu. İzmirli şarkıcı Ege, sevilen şarkıları ve sahne performansı ile geniş hayran kitlesine sahip olmayı başardı.

Egenin Albümleri Neler?

1995 – Senden Uzak

1997 – Sevildiğini Bil Yeter

2000 – Sevdanın Denizinde

2001 – Aşkların En Güzeline

2003 – Sonsuza Kadar

2006 – Bir İzmirli’nin Not Defterinden

2008 – Karnaval

2010 – Suya Düşen Sesler

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler