Ana SayfaKimdirEce Dizdar kimdir?

İlgili Postlar

Ece Dizdar kimdir?

Ece Dizdar, 13 Mayıs 1979 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Ailesinin mesleği nedeniyle Türkiye yanı sıra farklı ülkelerde eğitimine devam etmiştir. Ece Dizdar’ın asıl mesleği oyunculuktur. 38 yaşındaki oyuncu Ece Dizdar bağa burcudur ve 1.67 cm boya sahiptir.

Ece Dizdar’ın eğitim hayatı

Türkiye yanı sıra farklı ülkelerde eğitimine devam eden Ece Dizdar, DoDDS Amerikan Okullarında eğitim almıştır. Belçika’da bulunduğu dönemde müzikal oyunculuk üzerine eğitim alan, ses ve dans eğitimlerine devam eden Ece Dizdar, iki yıl boyunca çocuk konservatuarında sahne almıştır. Türkiye’ye döndükten sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesini tamamlayan Dizdar, Londra’ya taşındıktan sonra Artsed oyunculuk akademisinde burslu olarak oyunculuk eğitimi almış ve yeniden Türkiye’ye dönüş yapmıştır.[irp]

Ece Dizdar’ın oyunculuk hayatı ve rol aldığı diziler

Ece Dizdar ilk olarak ekran severlere ismini En Son Babalar Duyar adlı televizyon dizisi ile duyurmuştur. Daha sonra 2003 senesinde Esir Şehrin Gözyaşları, 2004 Hayalet, 2011 Karakol adlı dizide Dicle karakteri, 2012 yılında Şubat adlı dizide Yeşim, Güneşi Beklerken dizisinde Melda, Beş Kardeş adlı dizide ise Şevval karakteri ile oyunculuk serüvenine devam etmiştir. Oyunculuğun yanı sıra seslendirme sanatçısıda olan Ece Dizdar uzun yıllar Alo Garanti’nin ve Dove, Samsung, Migros, Mercedes gibi bir çok markanın sesi olmuştur. En son Arkadaşlar İyidir dizisi’nde Leyla karakterini canlandırmıştır.

Ece Dizdar’ın yaşadığı yerler

Babasının görevinin Denizaltı Subayı olması nedeniyle Türkiye’nin bir çok şehrinin yanı sıra Pakistan, Belçika ve İngiltere gibi bir çok ülkede yaşamını sürdürmek zorunda kalmıştır.

Ailesini 1999 depreminde babasının görev nedeni ile bulunduğu Gölcük Deniz Üst Komutanlı’ğında Gölcük donanmanın içindeki ordu evi binasında yitirmiştir.

Ece Dizdar’ın şuan rol aldığı proje

Ece Dizdar 2017 yılında ise Kanal D ekranlarında yayınlanan Siyah Beyaz Aşk dizisinde rol almaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler