Ana SayfaKültür ve SanatFilmlerDünya Filmleri Boğaziçi'nde!

İlgili Postlar

Dünya Filmleri Boğaziçi’nde!

6. Boğaziçi Film Festivali, Robert Redford’un ‘The Old Man& The Gun’ filminin Türkiye prömiyeriyle başladı. 3 Kasım’da sona erecek etkinlikte, 44 ülkeden 88 film sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Yarışma bölümlerinde toplamda 400 bin liradan fazla para ödülü verilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilen, TürkMedya’nın iletişim ortaklığı yaptığı ‘6. Boğaziçi Film Festivali’nin açılış programı, Grand Pera Emek Sahnesi’nde yapıldı. İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, festivalde yaptığı konuşmada, festivale destek vermekten onur duyduklarını ve gelecek senelerde de etkinliği desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

6. Boğaziçi Film Festivali

Festivalin açılış gecesinde Ukraynalı usta yönetmen Sergei Loznitsa’ya Onur Ödülü takdim edildi. Gecede, Oscarlı oyuncu Robert Redford’un başrolünde olduğu ve şimdiden Oscar kulislerinde ismi sıkça anılan “The Old Man & The Gun / İhtiyar Adam ve Silah” gösterildi.

6. Boğaziçi Film Festivali, sinemaseverleri yılın merakla beklenen filmlerinin Türkiye ve İstanbul galalarına ev sahipliği yapan “Dünya Sineması”, ödüllü belgesellerin sunulacağı “Bi Dünya Belgesel”, dünyadaki mülteci sorununa değinen “Uzun Yürüyüş” ve yılın ödüllü animasyonlarını bir araya getiren “Animasyon Kısalar” bölümlerinde ağırlıyor.

6-boğaziçi-film-festivali

Ünlü yönetmenler İstanbul’da!

Festivalde, ulusal ve uluslararası yarışma, yerli sinemacılara özel gösterilen Bosphorus Film Lab desteği ve özel konuklar bulunurken , 41 ülkeden 88 film gösterime girecek. Bent Hamer, Sergei Loznitsa, Paulo Branco, Leyla Hatemi, Payman Maadi gibi yönetmen ve oyuncular festival kapsamında İstanbul’da ağırlanacak.

24 eser verdim, ısınıyorum

Uluslararası Boğaziçi Film Festival Başkanı Ogün Şanlıer, Ukraynalı yönetmen Sergei Loznitsa’ya onur ödülü verildi. Yönetmen Loznitsa “Bugüne kadar 24 film yaptım. Henüz ısınma aşamasındayım” dedi.

Festival her yıl daha da büyüyor!

İlk defa sinema gösteriminin Beyoğlu Yeşilçam’da yapıldığını belirten Ahmet Misbah Demircan, “O zaman televizyonlar yok, sinemalar yan yana. İnsanlar dünyayı buradan tanıyordu” dedi ve Festivalin Artistik Direktörü Emrah Kılıç da sinemaseverlerin ilgisinin kendilerini motive ettiğini belirtti.  Festivalin her sene büyüdüğüne işaret eden Kılıç, festivalin yeni logosunun boğazdan ve yunuslardan ilhamla yeni tasarımına kavuştuğunu ifade etti.

Hande Doğandemir

Fırsat oldukça festivalleri takip ettiğini belirten Hande Doğandemir “Boğaziçi Film Festivali’ni merakla bekliyordum” diye ekledi.

Begüm Birgören

Festivalde jüri üyesi olan güzel oyuncu Begüm Birgören, “Oscar ve Cannes adayları filmlerin burada sergileniyor olması güzel bir duygu” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler