Ana SayfaKimdirDoğan Canku Kimdir?

İlgili Postlar

Doğan Canku Kimdir?

Doğan Canku Kimdir? Doğan Canku Kaç Yaşında? Doğan Canku Aslen Nereli? Doğan Canku Hangi Burç? Doğan Canku hakkında merak edilen ve bilinmesi gerekenler detaylarıyla haberimizde…

Doğan Canku Kaç Yaşında? Doğan Canku Aslen Nereli? Doğan Canku Hangi Burç?

Bugün Doğan Ünlüler

17 Temmuz 1947 yılında Kütahya’da dünyaya gelmiştir. Şu anda 71 yaşında olan Doğan Canku yengeç burcudur.

Doğan Canku Kimdir?

Kütahya Tavşanlı doğumlu Doğan Canku henüz konuşmayı bilmediği 2.5 yaşında ilk bestesi “Doğanın Uyanışı”nı bestelemiştir. Müzikolog olan babası Şeref Canku ilk müzik eğitimini vermiştir.

Ankara Devlet Konservatuvarını 1958’de kazandıktan sonra 6 yıl boyunca viyolonsel ve piyano eğitimi görmüştür. 1964 yılında klasik gitar ile tanıştıktan sonra ona büyük bir tutkuyla bağlanmış ve kısa sürede çalmayı öğrenip ülkenin en iyi gitar virtüözleri arasına yazdırmayı başarmıştır. 1964 yılında Ankara Radyosu’nun açtığı sınavı kazanarak Klasik Türk Müziği üzerine eğitim görmüştür. 1969 yılında Selami Karaibrahimgil ve Ahmet Kurtaran ile Modern Folk Üçlüsü adındaki grubu kurmuştur.

Türk Halk Müziğini modernize ederek seslendirmiş ve 15 yıl boyunca yurt içinde ve yurt dışında yüzlerce konser vermiş, televizyon ve radyo programları yapmıştır. 1974’te Hacettepe Üniversitesi Müzik ve Güzel Sanatlar Bölümünde müzik direktörlüğü ve araştırma görevlisi olarak çalışmıştır.

1993’te kendi adını taşıyan bir müzik dershanesi açmış ve halen bu dershanede geniş bir kadro ile eğitim veren Doğan Canku’nun en büyük arzusu özel bir konservatuvar açarak geniş kitlelere hitap etmek.

Modern Folk Üçlüsü ile çıkarttığı albümler:

Modern Folk Üçlüsü
40 Yıl Sonra
Takalar
Çocuklarımız İçin
Pop
Bizim Tepe (Canlı Konser Kaydı)
Bir Doğru Nota Öyküsü
Yapı Kredi Yayınları – Çocuk Şarkıları
İş Bank. Kül. Yay.
40 Yılın Öyküsü

Solo Albümleri:

Doğan Canku [1981]
Köçekçeler [1987]
Sonsuza Dek & Ayrılık [1990]
Doğa-n’ın Uyanışı [2000][1]

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler