Ana SayfaDizilerDev Proje ve Dev Prodüksiyonla Mehmed Bir Cihan Fatihi Geliyor!

İlgili Postlar

Dev Proje ve Dev Prodüksiyonla Mehmed Bir Cihan Fatihi Geliyor!

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi için tüm çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Fatih Sultan Mehmed’in hayatından esinlenilerek kaleme alınan dizi film yapımı, 2018 yılının büyük bir merakla beklenilen projesi oldu. Büyük bir titizlikle ve dünyaca ünlü birçok isimle çalışılarak oluşturulan dev bir yapım projesi olan dizi film, çok yakında Kanal D ekranlarında görücüye çıkacak.

Dev Proje ve Dev Prodüksiyonla Mehmed Bir Cihan Fatihi Geliyor!

Son dönemlerde, tarihi dizi filmlere karşı izleyicilerden büyük bir talep var. Sadece ülkemizdeki izleyici kitlesi değil diğer dünya ülkelerinde de Türk yapımı tarihi diziler oldukça beğeni alıyor. Bu dizi yapımları arasına, Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi de çok yakında katılmaya hazırlanıyor.

Dev Proje ve Dev Prodüksiyonla Mehmed Bir Cihan Fatihi Geliyor!

Dizi filmin, geçtiğimiz haftalarda duyurulan güçlü oyuncu kadrosunun yanı sıra proje tasarımı ve kurgusu da çok dikkat çekti. Dizi filmle ilgili merak uyandıran asıl husus ise; 1400’lü yılların ihtişamı ve savaş sahnelerinin, dizinin hikayesiyle birlikte ekranlara nasıl yansıyacağı yönünde…

Mehmed Bir Cihan Fatihi İçin Yapılan Özel Çalışmalar

Proje Tasarımı İçin Thomas Brown Türkiye’de!

“Er Ryan’ı Kurtarmak”, “Zor Ölüm”, “Tomb Raider” gibi büyük yapımların proje tasarımını üstlenen Thomas Brown, Mehmed Bir Cihan Fatihi için Türkiye’ye geldi.

Dev Proje ve Dev Prodüksiyonla Mehmed Bir Cihan Fatihi Geliyor!

Çekimler İçin Dev Plato Tasarımı!

Mehmed Bir Cihan Fatihi’nin çekimleri için iki adet plato kullanıldı. Tasarımları, Hakan Yarkın ve Nilüfer Çamur tarafından yapılan bu dev platolardan birisi Maltepe Üniversitesi içerisindeki film platolarından, 4.000 m ² kapalı ve 50.000 m² açık alana kuruldu. Diğer plato ise Hadımköy’de 25.700 m²’lik bir alanda tasarlandı.

Dev Proje ve Dev Prodüksiyonla Mehmed Bir Cihan Fatihi Geliyor!Dönemin ihtişamını hayata geçirmek için 450 kişilik yaratıcı ve uygulayıcı ekip bulunuyor. Projenin kostüm tasarımında Gülümser Gürtunca, başlık tasarımında ise Mücella Mert’in imzası yer alıyor.

Dev Proje ve Dev Prodüksiyonla Mehmed Bir Cihan Fatihi Geliyor!

Aksiyon Sahneleri İçin 8 Ay Dövüş ve Binicilik Eğitimi!

Mehmed Bir Cihan Fatihi’nde aksiyon sahneleri için daha önce “Harry Potter”, “Da Vinci Şifresi” gibi yankı uyandıran projelerde görev alan dünyaca ünlü “Horse Master” (At eğitimcisi) Jason White görev aldı. Ata binen ve kılıçla dövüş sahnesi çekecek olan tüm oyuncular, 8 ay boyunca dövüş ve at binme eğitimi alarak yoğun bir tempoda çalıştı.

Dev Proje ve Dev Prodüksiyonla Mehmed Bir Cihan Fatihi Geliyor!

“Marco Polo”, “Conan”, “Cengiz Han” gibi yapımlara hizmet veren Avrupa’nın en önemli atlı aksiyon ekibi Nomad Stunt ile İstanbul Stunt ekibi; dövüş ve savaş sahnelerinin koreografisini ve dublörlüğünü birlikte yaparak, ortaya birbirinden başarılı savaş sahneleri çıkardı. Dizinin görsel efektlerini üstlenen deneyimli ekibine ise; yurt dışından gelen, 8 ayrı Visual Effect uzmanı destek verdi.

Güçlü oyuncu kadrosu ile adını tarih sayfalarına altın harflerle yazdırmış bir padişahın zafere giden yol üzerinde yaşadıklarının anlatılacağı Mehmed Bir Cihan Fatihi yakında Kanal D’de izleyicilerle buluşacak!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler