Ana SayfaYaşamSağlıkDermapen hakkında bilmeniz gerekenler

İlgili Postlar

Dermapen hakkında bilmeniz gerekenler

Günümüzde cilt yenileme işlemleri çok daha önemli hale gelmiştir. İnsanlar günlük yaşamlarında pürüzsüz ve sıkı bir cilt ile hareket etmek istiyor. Bu amaçla hareket eden kişiler dermapen ‘in detaylarına ulaşmalıdır.

Dermapen nedir?

Klasik cilt yenileme işlemlerinden birisi olan dermapenin ne olduğu son zamanlarda pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Kırışıklığın giderilmesi, cilt tonunun açılması ve cildin sıkılaştırılması adıyla yapılan işlemlere dermapen adı verilir. Bu yöntemi uygulayan kişiler günlük yaşamda daha rahat ve daha mutlu olabiliyor.

Dermapenin kökeni çok eskiye dayanıyor. 1900’lü yılların başına dayandığı bilinen bu yöntem günümüzde hala uygulanmaktadır. Belli bir yaş aralığında olan kişiler bu yöntemi rahatlıkla uyguluyor.

Dermapenin faydaları nelerdir?

Dermapenin bilinen pek çok faydası vardır. Ancak bu yöntemden fayda görebilmek için doğru bir uygulamaya ihtiyaç vardır. Yanlış ve bilinçsiz bir şekilde yapılan işlemler faydadan ziyada zarar verebiliyor. Dermapenin bazı faydaları şunlardır:

  • Sivilce ve yara izlerini ortadan kaldırması
  • Gözeneklerin ortadan kaldırılması
  • Cilt yenilenmesinin hızlanması
  • Renk tonunun açılması
  • Parlak bir cilt elde edilmesi

Dermapenin bu denli faydası olması, bu alana yönelen kişilerin sayısının artmasını sağladı. Bu alana yönelen kişiler yaşlanma etkisinden kurtulmak için de bu yöntemi tercih edebiliyor.

Dermapen nasıl uygulanır?

Dermapenin uygulanması için temiz bir cilde ihtiyaç vardır. Bunun için ilk olarak cilt temizlenir. Temizlenen cilt topikal anestezi kremi ile uyuşturulur. Bu sayede ağrı hissi ile karşılaşmaz.

Ardından tedaviye bağlı olarak farklı serumlar uygulanır. Sivilce izleri için salisilik asit kullanılırken renk tonunu açmak için C vitamini kullanılır. İşlem uygulanırken tedaviye ve hastaların isteğine bağlı olarak farklı derinlikler uygulanıyor. Yanak bölgesi için daha derine inilmesi gerekirken alın bölgesinde daha yüzeysel çalışmak gerekir.

Uygulama esnasında dermapen iğnesi kullanılır. Bu iğneler kişiye özel, tek kullanımlık ve sterildir. Tek kullanımlık olduğu için hijyen problemi yaşanmaz.

Dermapen için nelere dikkat edilmelidir?

Parlak bir cilt isteyip dermapene yönelen kişilerin dikkatli olması gerekiyor. Çünkü bu alana yönelmek isteyen kişilerin profesyonel hizmet veren kurumlardan yardım istemesi önerilir.

Alanında uzman olmayan, profesyonel hizmet vermeyen merkezleri tercih eden kişiler ciltlerinde farklı problemlerle karşılaşabilir. Bunun yanında bu merkezleri tercih eden kişiler hem maddi kayıp hem de zaman kaybı yaşayabilir.

Bu uygulamayı tercih eden kişiler uygulamayı yapacak kişinin deneyimine ve uygulamanın yapılacak merkezin ekipmanlarına ve koşullarına dikkat etmelidir. Uzman kadroya, deneyime, teknik donanımlı dermapen cihazına ve sunulan olanaklara dikkat edildiğinde oldukça başarılı sonuçlar elde edilir.

Dermapen işleminin fiyatı

Dermapene yönelecek kişilerin merak ettiği konuların başında fiyat bilgisi gelir. Ancak bu işlemin fiyatının belirlenmesi için birkaç etkenin göz önünde bulundurulması gerekir. Bu etkenlerin başında seans sayısı gelir. Uygulama yapılacak seans sayısına göre farklı ücretler ortaya çıkabilir.

Dermapen sonrası yapılması gerekenler

Uygulama sonrasında ilk 3 gün oldukça önemlidir. Kişiler ilk 3 gün cildine dikkat etmelidir. Cilt, aşırı soğuk ya da aşırı sıcak suya maruz kalmamalıdır. Bu detaya önem vermeyen kişiler farklı reaksiyonlarla karşılaşabiliyor.

Bu uygulamayı yaptıran kişiler ilk bir haftalık süreçte ciltlerinde oluşan değişimi kolayca fark edebilir. Olası sorunlarla karşılaşan kişilerin işlem yaptırdıkları merkez ile iletişime geçmeleri önemlidir.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler