Ana SayfaKimdirDemi Lovato Kimdir?

İlgili Postlar

Demi Lovato Kimdir?

Demetria Devonne Lovato ya da bilinen sahne adıyla Demi Lovato kimdir? Demi Lovato nereli? Demi Lovato kaç yaşında? Demi Lovato ne zaman doğdu? Demi Lovato nerede doğdu? Demi Lovato hangi yıl doğdu? Demi Lovato hangi burç? Demi Lovato ile ilgili tüm merak ettikleriniz haberimizin devamında…

Demi Lovato nereli? Demi Lovato kaç yaşında? Demi Lovato ne zaman doğdu? Demi Lovato nerede doğdu? Demi Lovato hangi yıl doğdu? Demi Lovato hangi burç?

Demi Lovato 20 Ağustos 1992 yılında Amerika’nın New Mexico eyaletinde dünyaya geldi ve aslan burcudur.

Demi Lovato kimdir?

20 Ağustos 1992 yılında Albuquerque’de dünyaya gelen Demi Lovato, kısa süre sonra Dallas’a taşındı. Daha 7 yaşındayken rol aldığı Barney & Friends dizisiyle sanat hayatına adım attı. 7 yaşındayken güzellik yarışmasında 1. seçilmişti.Piyano çalmaya da bu yıl başladı. 2006 yılında Prison Break, 2007 yılında da Just Jordan adlı dizilerde de rol alarak oyunculuk tecrübesini arttıran Lovato, aynı sene Disney Channel’in As The Bell Rings adlı dizisinde de boy gösterdi.

Hollywood Records ile sözleşme imzaladı ve ilk stüdyo albümü Don’t Forget’i Eylül 2008’de yayımladı. İlk haftasında 89.000 kopya satan albüm, Billboard 200 listesine iki numaradan girdi. Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği (RIAA) tarafından 530.000 kopyadan fazla satış nedeniyle altın sertifika ile ödüllendirildi. 2009’da Lovato, kendi televizyon dizisi Sonny’nin Yıldızı’nda rol almaya başladı. Temmuz’da yayımladığı ikinci albümü Here We Go Again, 108.000 kopya satarak Lovato’nun ABD’de Billboard 200 listesine bir numaradan giren ilk albümü oldu.

Albümle aynı adlı single da Billboard Hot 100 listesinde 15. sıraya kadar yükselerek şarkıcının ilk 20’ye giren ilk şarkısı oldu. 2014 yılında DEMI albümünü çıkarttı. 2015 yılı da ise yeni albümü olan Confident’ı yayınladı. Confident albümü Brezilya’da 24 saatten kısa bir sürede platin sertifika alan tek albüm oldu. Ayrıca albümde yer alan ‘Cool For The Summer’ şarkısı hala daha 2015’de Amerika’nın iTunes’unda zirveye en hızlı yerleşen şarkı olma rekoruna sahip.

Lovato, 1 Temmuz’da 5. albümünden Cool For The Summer adlı ilk şarkısını yayımladı. Cool For The Summer, single oldu ve klibi 23 Temmuz’da yayımladı. Lovato’nun 5. albümü 16 Ekim’de yayınlandı.Bu albüm kendisinin olan, yeni kayıt şirketi Safehouse Records ile çıktı. Aynı zamanda Hollywood Records, Island Records ve Republic Records’un da imzasını taşıdı. Ağustos’ta ”Confident” ın 2. single olacağı duyuruldu. Albümde 11 şarkı, Deluxe versiyonunda 13 şarkı bulunuyor. Lovato, bu albümde Max Martin ile çalıştı ve üç şarkının yazarlığını kendisi üstlendi. Bu albümden yalnızca 4 single çıkardı. Bunlar ‘Confident’ , ‘Cool For the Summer’ , ‘Waiting For You’ ve son olarak ‘Stone Cold’ isimli parçalar oldu. Albüm, 2017’de ”En İyi POP Albüm” dalında Grammy Adaylığı aldı.

Demi Lovato Özel Hayatı

Demi Lovato 2 yaşındayken annesi ve babası ayrılmıştır. Unbroken albümünde bulunan “For The Love Of a Daughter” şarkısında bu dönemde yaşadıklarını, aile içi çatışmaları, babasına karşı neler hissettiklerini ve ona ne kadar ihtiyaç duyduğunu anlatmaktadır. Hayatının devamında da problemler yaşamıştır. Okul hayatında diğer öğrencilerin kendinden nefret etmesi ve onun kilosuyla dalga geçmesi sonucunda 11
yaşında bileklerini kesmiştir. Demi Lovato bunu şöyle anlatır: “‘Bu benim vücudumdan utanmamın ifade yoluydu. İçeriyle dışarıyı karşılaştırıyordum. Duygularımın ve hissettiklerimin kötüleştiği zamanlar oldu.

Ne yapacağımı bilmiyordum. Bundan zevk almanın tek bir yolu vardı, o da kendimi serbest bırakmaktı.” Daha sonra Disney Channel’dan gelen bir teklif sonucu Sonny’nin Yıldızı adlı dizide Sonny Munroe’u canlandırmıştır. Bu dönemde Joe Jonas ile ilişki yaşamıştır. Daha sonra Joe Jonas ve Demi Lovato’nun ayrılması sonucu Demi Lovato önemli psikolojik sorunlar yaşamıştır. Psikolojik destek aldıktan sonra toparlanan Demi Lovato, “Stay Strong” (Güçlü Kal) sloganını hayatına yerleştirmiş ve bileklerine dövme olarak yazdırmıştır. Heart Attack şarkısıyla birlikte kendini tamamıyla toparladığını gösteren Demi, Nick Jonas ve Iggy Azalea ile yakın arkadaştır. 4 Haziran 2016’da Wilmer Valderrama ile olan 6 yıllık ilişkisini bitirmiştir.

Demi Lovato Diskografi

Don’t Forget (2008)
Here We Go Again (2009)
Unbroken (2011)
Demi (2013)
Confident (2015)
Tell Me You Love Me (2017)

Demi Lovato Filmografi

2002-04 Barney ve Arkadaşları Angela Yan rol
2006 Prison Break Danielle Curtin “First Down” (2. sezon, 4. bölüm)
2007-08 As the Bell Rings Charlotte Adams Başrol (1. sezon)
2007 Just Jordan Nicole “Slippery When Wet” (2. sezon, 6. bölüm)
2008 Jonas Brothers: Living the Dream Kendisi “Hello Hollywood” (1. sezon, 7. bölüm)”Keeping It Real” (2. sezon, 3. bölüm)

2009-11 Sonny’nin Yıldızı Allison “Sonny” Munroe Başrol; Disney Channel Orijinal Dizisi
2010-11 Extreme Makeover: Home Edition Kendisi “The Williams Family” (7. sezon, 23. bölüm)
“The Walker Family” (9. sezon, 9. bölüm)
2010 Grey’s Anatomy Hayley “Shiny Happy People” (6. sezon, 22. bölüm)
2011 Keeping Up with the Kardashians Kendisi “Kim’s Fairytale Wedding: A Kardashian Event, Part 2” (6. sezon, 15. bölüm)

2012 Punk’d “Nick Cannon” (9. sezon, 6. bölüm)
2012-13 The X Factor Jüri/koç
2013-14 Glee Dani Yan rol; 5. sezon (4 bölüm)
2015 xxx Alice Başrol

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler