Ana SayfaÜnlülerDefne Yalnız'dan Samimi Açıklamalar

İlgili Postlar

Defne Yalnız’dan Samimi Açıklamalar

Armağan Çağlayan’ın Youtube’da yayınlanan ‘Dur Bi Dinle’ serisinin bu haftaki konuğu oyuncu Defne Yalnız oldu. 1973-2003 yılları arasında 14 sezon ve 314 bölüm boyunca yayımlanan ‘Kaynanalar’ dizisinde rol alan usta sanatçı, “Devlet televizyonunun ilk kadın şöhreti benim. Şöhretim nedeniyle çok acımasız şekilde cezalandırıldım” dedi. Defne Yalnız’dan samimi açıklamalar geldi. İşte o açıklamalar;

Defne Yalnız Armağan Çağlayan’ın Konuğu Oldu

Türkiye’nin ilk yerli televizyon dizisi olan ‘Kaynanalar’da 30 yıl boyunca ‘Döndü’ karakterine hayat veren Defne Yalnız, kariyerindeki kırlma noktasını ve gazete manşetlerinde olduğu o dönem şöhreti nedeniyle nasıl cezalandırıldığını anlattı.

Son olarak geçtiğimiz yıl ‘Menajerimi Ara’ dizisine konuk oyuncu olarak rol alan usta sanatçı, Armağan Çağlayan’ın sunduğu programda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Defne Yalnız’dan Samimi Açıklamalar

“Hayatımın hatasını yaptım” diyen 73 yaşındaki sanatçı, şu açıklamayı yaptı:

Devlet Tiyatrosu’ndan ayrılmam çok önemli, hayatımda dönüm noktası. Tekin Akmansoy ile 1976’da, İzmir Fuarı’nda sahneye çıktım. Hepsi emekli kadrodakilerin, bir tek ben çalışanım. Kontratımda şöyle bir madde var; ‘bir sanatçı başka iş yapacaksa dilekçe ile başvurur ve esas işini aksatmamak kaydıyla izin alır’. Ben o dilekçeyi verdim ama orada hayatımın hatasını yaptım. Cevabını almadan sahneye çıktım. Neden sahneye çıktım, izin verirler diye düşündüm. ‘İzinsiz çalıştığınız tespit edilmiştir. İşi derhal bırakın, geri dönün’ diye bir yazı geldi kulise. Ee nasıl döneyim? Fuardan bir aylık parayı almışım, o benim bir senelik tiyatro maaşım. Ne savunma istediler, ne herhangi bir soruşturma açtılar. Bir hafta sonra dönmeyince beni görevden aldılar. Nedeni çok basit. Hürriyet gazetesinde iki günde bir, birinci sayfada mutlaka bir haberim çıkardı. Devlet televizyonunun ilk kadın şöhreti benim. Bu kadar yıl geçtikten sonra çekinmeden söyleyebiliyorum. Şöhretin kıskanma olduğunu ve cezalandırma yöntemi olduğunu düşünüyorum. Çok acımasız bir cezalandırma yöntemi. 1975 yılında eşimi kaybetmişim. Tek başıma dul bir kadın olarak ayakta durmaya çalışıyorum. Mesleğim bu benim ve iyi, disiplinli bir oyuncuyum. Sen birden beş parasız bu insanı sokağa atıyorsun! Bu benim Cüneyt Bey’e olan saygımda bir eksilme mi yaptı, hayır. Birçok oyuncu, şöhret olduğum için devlet tiyatrosundan istifa ettiğimi zanneder. Böyyle değildir beni Cüneyt Gökçer tiyatrodan atmıştır.

Defne Yalnız, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sınavlarını kazanmış, burada Cüneyt Gökçer ve Mahir Canova hocalığını yapmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler