Ana SayfaKimdirCüneyt Özdemir Kimdir?

İlgili Postlar

Cüneyt Özdemir Kimdir?

“5N1K”nın sunucusu, gazeteci ve yazar Cüneyt Özdemir kimdir? Cüneyt Özdemir kaç yaşında? Cüneyt Özdemir kitapları neler? Cüneyt Özdemir programları neler? Cüneyt Özdemir aslen nereli? Cüneyt Özdemir hangi burç? Cüneyt Özdemir hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda yazdık.

Cüneyt Özdemir Kaç Yaşında? Cüneyt Özdemir Aslen Nereli? Cüneyt Özdemir Hangi Burç?

Cüneyt Özdemir, 8 Şubat 1970 senesinde Ankara’da dünyaya gelmiştir. Aslen Ankaralı olan Cüneyt Özdemir, Kova burcudur.

Cüneyt Özdemir Kimdir?

Cüneyt Özdemir eğitimini Ankara’da tamamlamıştır. Liseden mevzun olduktan sonra, “Ankara  Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü”nü kazanan Özdemir, okuldan başarılıya mevzun olmuştur.

Cüneyt Özdemir 1990 senesinde basın yayın kuruluşlarında profesyonel olarak çalışamaya başlamıştır. 1992 senesinde ise “32. Gün” programında muhabir olarak çalışmaya başlamıştır. Muhabirlikte birlikte programın genel yayın editörlüğünü de üstlenen Cüneyt Özdemir, 1993 senesinde “British Council” bursu alarak bir süre Londra’da yaşamıştır. Arından Türkiye’ye döndükten sonra ATV için “Cüneyt Büyüteci” isimli haber bültenini hazırlayan Cüneyt Özdemir, bir süre “Siyaset Meydanı”nın yönetmenliğini de üstlenmiştir.

1996 senesinde savaş muhabirliği yapmaya başlayan Cüneyt Özdemir,  Lübnan-İsrail sınırından, Kuzey Irak’tan ve Afganistan’a kadar birçok bölgede muhabirlik yapmıştır. 1999 senesinde CNN Türk’ün kurucu kadrosunda yer alan Cüneyt Özdemir, 2000 senesinde Soner Yalçın’la birlikte sundukları “5N1K” programının fortmatını hazırlayarak sunmuştur. Bu programla dikkatleri üzerine çeken Soner Yalçın ve Cüneyt Özdemir, “5N1K” ile üç kez “Altın Kelebek Ödelleri”, ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından verilen “Mahmut Dikerdem Ödülü”nü kazanmışlardır.

2014 senesinde ise Kanal D haber bülteninin genel yayın yönetmenliğini üstlenen Cüneyt Özdemir, 2015 senesinde bu görevinden ayrılmıştır. 2016 senesinde ise gündemin sorunlarını ele alan “Bir Millet Direniyor” ve “Suskunluk Dağının Zirvesinde” kitaplarını yayınlayan Cüneyt Özdemir gazeteci kimliğinin yanı sıra yazar kimliğiyle de büyük bir ses getirmiştir.

2017 senesinde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin “En İyi TV Haber Programcısı Ödülü”nü kazanan Cüneyt Özdemir, 2019 senesinde YouTube platformunda bir kanal açarak, bu kanaldan kişisel gündem ve kitap eleştirilerini sevenleriyle paylaşmaktadır.

Cüneyt Özdemir Kitapları

  • 1998- Ruh Hali
  • 1998 – Komutanın Şüpheli Ölümü: Eşref Bitti
  • 2000 – Reytingsiz Sohbetler
  • 2001 – Kız Kulesi Efsanesi: Sessiz Tanık
  • 2003 – Onlarlaydım Ama Onlardan Değilim
  • 2005 – Flu
  • 2014 – Eğlencesini Yitiren Ülke
  • 2016 – Bir Millet Direniyor
  • 2016 – Suskunluğun Zirvesinde
  • 2018 – Günebakan : Yaz Güneşinde Kurtulmuş Kelimeler

Cüneyt Özdemir Programları

  • 2000 – 5N1K
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler