Ana SayfaÜnlülerÇukur'un İdris Babası Diziyi Bırakıyor mu?

İlgili Postlar

Çukur’un İdris Babası Diziyi Bırakıyor mu?

Sinemayla olduğu kadar kitaplarıyla da adından söz ettiren Ercan Kesal, son kitabı “Kendi Işığında Yanan Adam”ın D&R Kanyon’da düzenlenen imza gününde okurlarıyla bir araya gelerek kitaplarını imzaladı. Kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Kesal, hayranlarıyla sohbet edip bol bol fotoğraf çektirdi.

İmza günüyle ilgili görüşünü paylaşan Kesal: “İçinde kitap olan her şeyde bir iyilik ve geleceğe dair de bir coşku vardır. Bu yüzden bu fırsatı bana verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Okurlar ile buluşmak çok güzel. Hem okurlar ile sohbet edebilmek, geri dönüşlerini alabilmek için de bir fırsat oluyor” dedi.

Ercan Kesal Kimdir?

Çukur’un İdris’i Ercan Kesal: Artık kamera arkasında olacağım!

Çukur dizisinde İdris Koçovalı karakterine hayat veren oyuncu ve yazar Ercan Kesal, “Artık daha çok kamera arkasında olacağım. Kendi ikinci filmimin hazırlıklarına başlayacağım” ifadelerini kullandı.

2.sezonuyla izleyici karşısına çıkan Çukur dizisinde İdris Koçovalı karakterini canlandıran Ercan Kesal, Kendi Işığında Yanan Adam isimli kitabının imza günü etlinliğinde hayranlarıyla bir araya geldi.

Etkinlikte açıklama yapan Kesal, “Uzun zamandır aklımda bir kitap yazmak vardı. Hatta Metin Erksan’ın hayatta olduğu dönemde başlayan bir düşünceydi. Metin Ağabeyi kaybettikten sonra da sanki onunla ilgili anılarımı, düşündüklerimi ve yolculukları yazmam, elzem hale geldi” dedi.

Kesal, Erksan’ı bir çeşit roman kahramanı gibi hayal ettiğini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eski aldığım notları önüme koyarak, onunla olan hikayelerden bana kalanları kitap haline getirdim. 2019 yılında bir kitap projem daha var.”

“Daha doğrusu bekleyen bir kitap dosyası var. ‘Nasipse Adayız’ filminin güncesini yazdım. Filmin tüm oluşum sürecini anlatan bir kitap oldu. ‘Bir Zamanlar Anadolu’da filminin de güncesini kitaplaştırmış ve yayımlamıştım. Bunu okurlarım bilirler.”

Yeni bir proje üzerine de çalıştığını söyleyen Kesal, “Kendi filmimi çektim. Temmuz ve ağustos aylarında yönetmenliğini yaptığım ilk uzun metrajlı filmim, beyazperdede olacak” dedi.

Kesal sözlerine şöyle devam etti: “Bu dönemde onun post prodüksiyon işleri, festival ve diğer süreçleriyle ilgileniyorum. Ayrıca iki senaryo daha var masamda.”

“Onları tamamlamaya çalışıyorum ama onların yönetmeni ben değilim. Artık daha çok kamera arkasında olacağım. Kendi ikinci filmimin hazırlıklarına başlayacağım”

Kitap hakkında;

Ercan Kesal’ın yeni kitabı Kendi Işığında Yanan Adam – Tanıdığım Metin Erksan, İletişim Yayınları tarafından okurlara sunuldu. Ercan Kesal “ustam” dediği Metin Erksan’ın hayatının son demlerini, sinemaya olan bakışını, bitmek bilmeyen enerjisini anlatıyor. Kitabın sonunda ayrıca Erksan hayattayken onunla yapılan son mülakat da yer alıyor…
Susuz Yaz ve Sevmek Zamanı gibi iki kült filmin yaratıcısı olan, sinema tarihimizin en üretken ve özgün yönetmenlerinden Metin Erksan hakkında bir küçük kitap…
Ercan Kesal, usta yönetmenin hayatının son demlerine eşlik edişini, onunla arkadaşlıklarını, yaptıkları sohbetleri anlatıyor. Sadece sinema değil, insan halleri, memleket, İstanbul, her şey hakkındaki sohbetleri… Meslektaşlarına ve “sektöre” kızgın, zaten “huysuzluğuyla” maruf ama aklıyla, enerjisiyle hemfikir olmayanlara bile ilham ve can veren bir adam. Kesal, Erksan’ı adeta bir roman kahramanı gibi tasvir ediyor.
Kitabın sonunda Erksan’la yapılmış son mülakat yer alıyor – Sevmek Zamanı üzerine.
Ercan Kesal, “Abim, dostum, yad ellerde babam, arkadaşım, şahidim, hastam, hocam ve ustamdı” diyor Erksan hakkında. Bu kitap, aynı zamanda bir yarenlik, bir dostluk, bir muhabbet hikâyesi…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler