Ana SayfaDizilerÇukur'a ceza gelebilir! RTÜK, Vartolu'nun küfür sahnesinde dudaklarını okumuş

İlgili Postlar

Çukur’a ceza gelebilir! RTÜK, Vartolu’nun küfür sahnesinde dudaklarını okumuş

İzlenme rekorları kıran Çukur dizisi için ceza yolda. RTÜK, dizinin geçen hafta yayınlanan bölümünde Vartolu’nun küfür ederken bip’lenmiş sahnelerinde dudak okudu. Bu sahne, kanala ceza getirebilir. Konunun detayları haberimizde…

Çukur’a RTÜK’ten küfür cezası gelebilir

SHOW TV ekranlarının izlenme rekorları kıran reyting rekortmeni dizisi Çukur’a RTÜK’ten şok. Çukur dizisi hakkında hazırlanan bir rapor kurul gündemine gelirken, televizyon yayınlarındaki RTÜK denetimini aynı zamanda internet yayınlarına da getirmesinin öngörüldüğü bu yasa tasarısı Meclis’ten çıkmadan gündeme geldi. Raporda, dizinin internet versiyonunda yer alan küfürlerin ekranda da izleyici tarafından ‘Dudak hareketlerinden anlaşılabileceği’ gündeme getirildi. RTÜK’ün hazırlattığı uzman raporuna göre; Show TV’de yayımlanan ‘Çukur’ isimli dizi için hazırlanan ve dizinin internet versiyonunda ‘bip’siz kullanılan küfürler deşifre edilirken, “Dizinin televizyonda yayımlanan bip’lenmiş yayını ile internet sitesinde yer alan sansürsüz hali beraber değerlendirildiğinde; argo ve küfür niteliğindeki ifadeleri söyleyen kişinin ağız hareketlerinden söz konusu ifadelerin ekran başındaki izleyiciler tarafından anlaşılabileceği görülmektedir” ifadelerine yer verildi.

RTÜK kararı önümüzdeki hafta belli olacak

Dün toplanan Üst Kurul toplantısında rapor gündeme geldi. Ancak; bir üyenin toplantıya katılmaması nedeni ile oylamada eşit sonuç çıktı ve kanala ceza kesilip kesilmeyeceği kararı önümüzdeki haftaya kaldı. Sevilen dizi Çukur’un ceza konusundaki akıbeti merak ediliyor.

Yasa Tasarısı hayata geçmeden, RTÜK’ün Çukur dizisine ceza vermeye hazırlandığı iddia ediliyor

Geçtiğimiz günlerde Adnan Oktar’ın A9 kanalının internet yayınında televizyonda yer vermediği programların verildiği iddiası ile gündeme gelen yasa tasarısı hayata geçmeden, RTÜK’ün Çukur dizisine ceza vermeye hazırlandığı iddia edildi. Bu düzenlemeye hangi yayınların gireceği ile ilgili komisyon kurulması bekleniyor. Show TV’de yayımlanan “Çukur” dizisinin televizyon versiyonunda ‘bip’lenen küfürlerin ‘dudak hareketlerinden anlaşılabileceği’ iddiası ile RTÜK’ten kanala bir ceza gelebileceği iddia ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler