Ana SayfaÜnlülerCinayete kurban giden dört kadın ozanımızdan biri Ayten Gülçınar'ın katili yakalandı!

İlgili Postlar

Cinayete kurban giden dört kadın ozanımızdan biri Ayten Gülçınar’ın katili yakalandı!

Dört kadın halk ozanımızdan biri olan Ayten Gülçınar, dün feci bir inayete kurban gitmişti. Evinin önünde uğradığı silahlı saldırı nedeni ile yaşamını yitiren Ayten Gülçınar’ın katil zanlısı, saklandığı evde yakalandı. Detaylar haberimizde…

Ayten Gülçınar cinayete kurban gitti

Ülkemizin dört kadın ozanından biri olan Sivaslı halk ozanı ve şair Ayten Gülçınar, dün nişanlısı Halil B. ile birlikte evinden çıkarken kapısının önünde silahlı saldırıya uğradı. Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ayten Gülçınar, sanat camiasından değerli bir yıldız olarak kayıp gitti.

Cinayeti nişanlısının oğlu işlemiş

Ayten Gülçınar’ın hayatını kaybettiği, yanında bulunan nişanlısı Halil B.’nin hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı silahlı saldırıyı gerçekleştiren şahsın, Halil B.’nin oğlu Hüseyin B. olduğu iddia edilmişti.

Katil zanlısı yakalandı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, hemen çalışmalara başlayarak Gülçınar’ın nişanlısı Halil B’nin oğlu Hüseyin B’nin Sincan’da kaldığı eve bir operasyon düzenledi. Bugün sabah saatlerinde eve yapılan operasyonda katil zanlısı Hüseyin B. gözaltına alındı. Evde yapılan aramada, cinayette kullanılan silah da bulundu.

Türkiye’nin dört kadın ozanından biriydi

Ayten Gülçınar’ın oğlu Fahrettin Gencer, cinayetin ardından yaptığı açıklamada annesi Ayten Gülçınar’ın Türkiye’nin dört kadın halk ozanından biri olduğunu, çok sayıda şiir kitabı bulunduğunu, aşıklık ve ozanlık geleneğini devam ettirmek için mücadele ettiğini ifade etmişti. Hatta, UNESCO tarafından Türkiye’yi temsil etmesi için Paris’e davet edildiğini de eklemişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler