Ana SayfaÜnlülerCeren Hindistan'ın kızı Adli Tıp Kurumuna sevk edildi! Mahkemede neler yaşandı?

İlgili Postlar

Ceren Hindistan’ın kızı Adli Tıp Kurumuna sevk edildi! Mahkemede neler yaşandı?

Ceren Hindistan’ın kanser tedavisi gören kızı Arya’nın tedavisinin annesi tarafından yarım bırakıldığı iddia edilerek açılan dava görülmeye başlandı. İddialar doğru mu? Ceren Hindistan kızının tedavisini keyfi olarak yarım mı bıraktı? İddiaları reddeden Ceren Hindistan için mahkemede ne karar verildi? Detaylar haberimizde…

Ölme riski olan kızını tedavi ettirmemişti. Ceren Hindistan’ın yeni hamlesi belli oldu!

Ceren Hindistan’ın kızının davasından ne karar çıktı?

Ünlü manken Ceren Hindistan’ın iki buçuk yaşındaki Arya’ya böbreklerinde rastlanan bir tümör nedeni ile kemoterapi uygulanmaya başlandığı, ancak Hindistan’ın kızının görmesi gereken tedaviyi yarıda bıraktığı ve kızını hastaneden çıkardığı iddia edilmişti. İddianın sahibi özel hastane, Ceren Hindistan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Ceren Hindistan kimdir?

Duruşma, İstanbul 11. Aile Mahkemesinde görülürken Ceren Hindistan ve avukatları hazır bulundu. Şikayetçi tarafın avukatı Ece Deniz Torun da mahkemeye katıldı.

Tedavi yapılmadı

Özel hastanenin avukatı Ece Deniz Torun, “Böbrek tümörü tedavisi sürecinde uygulanan radyoterapi işlemlerinin ardından Arya’nın kemoterapi işlemlerinin yapılmadığından yasalar gereği mahkemeye başvurulmuştur.” dedi.

Ceren Hindistan yasal hakkını kullandı

Torun’un konuşmasın ardından Ceren Hindistan’ın avukatı Can Özede söz aldı ve “Bir çocuğun annesinin tedavi sürecini yarım bırakması söz konusu değildir. Kanser tedavisi esnasında ameliyattan önce 4 kür kemoterapi görmüştür. Ameliyat sonucu tümör çıkarılmıştır. Bu süreçten sonra ise ileride kanser riski önlenmesi için kemoterapi ve radyoterapi önerilmiştir. Öngörülen 10 seans radyoterapi sonrasında çocukta ölümcül nitelikte katedral enfeksiyonu görülmesine rağmen bu tedaviye devam edilmiştir. Çocuk bir deri bir kemik kalmıştır. Radyoterapi esnasında da enterit denilen ciddi ishal, bulantı ve kusma oluşmuştur. Bu ölümcül durum karşısında anne yasal haklarını kullanarak Arya’yı hastaneden çıkarmıştır. Küçük Arya’nın tedavisine devam edilmiştir. Çocuk sağlığına kavuşmuştur. Şu anda tedavi gördüğü bir hastane yoktur.” dedi.

Hastanede enfeksiyon kaptı

Ünlü mankenin diğer avukatı Andım Korkut da söz aldı ve Arya’nın hastanede enfeksiyon kaptığını iddia ederek, “Biz hastanenin ihmali olduğunu düşünüyoruz. Şu an da tedaviye son verilmiştir. Tüm raporları ve testleri yapılmıştır. Çocuk sağlıklıdır. Düzenli olarak doktor kontrolleri yapılmaktadır.” diye konuştu.

Adli Tıp Kurumuna sevk edildi

Mahkeme, Arya’nın hastaneden muayene teşhis evrakları geldikten sonra Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesine ve davanın baba Ümit Aslan’a da ihbarına karar verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler