Ana SayfaKimdirCengiz Baysal Kimdir?

İlgili Postlar

Cengiz Baysal Kimdir?

Türk müzisyen ve öğretim görevlisi Cengiz Baysal Kimdir? Cengiz Baysal Nerede Doğdu? Cengiz Baysal Aslen Nereli? Cengiz Baysal Hangi Burç? Cengiz Baysal’ın Albümleri Neler? Hepsi ve daha fazlası haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Cengiz Baysal Nerede Doğdu? Cengiz Baysal Aslen Nereli? Cengiz Baysal Hangi Burç?

Cengiz Baysal 28 Ocak 1970 yılında Ankara’da doğmuştur. Cengiz Baysal Aslen Ankaralıdır. Cengiz Baysal Oğlak Burcudur.

Cengiz Baysal Kimdir?

Cengiz Baysal Flüt ve mandolin çalarak müziğe yönelmiştir. Cengiz Baysal ortaokulda Sarp Maden ile birlikte bir grup kurdu ve şarkıları müzik yarışmasında birinci gelmiştir. Eğitimine yurt dışında müzik üzerine devam eden şarkıcı okuldan dereceyle mezun olmuştur. Cengiz Baysal üstün başarısıyla birçok ödüle layık görüldü. Şarkıcı Cengiz Baysal’ın ilk solo albümü olan “Yıldızların Üstünde” 2003 yılında yayınlandı. İkinci albümü “Candy and Milkshake” 2006’da piyasaya çıktı. Cengiz Baysal, Ron Affif, Kerem Görsev, Aydın Esen, Mercan Dede, Okay Temiz, İlhan Erşahin, Emin Fındıkoğlu, Tuna Ötenel, Ali Perret, Tiger Okoshi, İmer Demirer, Paula West gibi birçok önemli müzisyenle beraber çalışma fırsatı bulmuştur.

2002 yılında Duman grubunun “Belki Alışman Lazım” albümünde yer aldı, 2009 yılından itibaren de grubun üyesi oldu. Cengiz Baysal, pek çok sanatçı ve gruba stüdyo müzisyeni olarak da eşlik etti. Duman ile daha geniş bir dinleyici kitlesine ulaşan Cengiz Volüm dergisinin 2008 anketinde en iyi davulcu seçildi.

Cengiz Baysal’ın Albümleri…

  • Yıldızların Üstünde
  • Candy and Milkshake
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler