Ana SayfaÜnlülerCem Yılmaz ve Burcu Burkut Erenkul 'dan Samimi Açıklamalar

İlgili Postlar

Cem Yılmaz ve Burcu Burkut Erenkul ‘dan Samimi Açıklamalar

Cem Yılmaz ve Burcu Burkut Erenkul bir reklam filmi için bir araya geldi. İkilinin verdikleri röportajın detayları haberimizin devamında….

Senaryo aşamasında mı karar verdiniz Burcu Hanım’la çalışmaya?

Cem Yılmaz: Burcu’nun bu senaryoya dahil olması ajansın fikriydi. Ben ‘başımıza ne gelecek’ bölümünde dahil oldum olaya. Motor sporlarına ilgim olduğunu söyleyemem. Ama gençliği özel bir durum yaratıyor. Elbette sosyal medyada yaptığı bazı operasyonlarla da biçilmiş kaftandı.

Sizin için nasıl bir tecrübe oldu bu?

Burcu Burkut Erenkul: Günlerdir uyuyamıyordum.

Bildiğim kadarıyla radyo, sinema ve televizyon bölümünden mezunsunuz ve bu ilk oyunculuk deneyiminiz değil…

Burcu Burkut Erenkul: Türkiye’nin ilk kadın otomobil yarışçısı Samiye Morkaya’yı canlandırmıştım bir belgesel için. Oyunculuk olduğu söylenemez.

Cem Yılmaz: Hangi yıldı?

Burcu Burkut Erenkul: 2012’de TRT Belgesel için çektik. Hikayesi de şöyle: Samiye Morkaya bir yarışa katmak istiyor ama ‘Kadınlar bu yarışa katılamaz’ deniyor. Olay mahkemeye taşınıyor. Bu arada Morkaya bir kaza yapıyor ve yarışmaları bırakıyor.

Cem Yılmaz: Olay kaç yılında oluyor?

Burcu Burkut Erenkul: 1940’larda…

Cem Yılmaz: Her zaman aynı hikaye! İnsanoğlu çok acayip. İyi ki akıllarına ‘Kadınlar doğurmasın’ demek gelmiyor. Ne acı… O yıllarda, hatta günümüzde olanlar… Hala var bu, bizim meslekte de var. Emin ol, geçen sene kulaklarımla duydum: “Kadın komedyen olur mu?” Allah Allah! Olur ve senin haberin olmaz. Belli ki konudan çok uzaksın.

Burcu Hanım’ın Kadınlar Günü için çektiği ve sosyal medyada viral olan video da aslında kadın sürücülerle ilgili önyargılara işaret ediyor… Hala trafikte karşı karşıya kalıyor musunuz?

Burcu Burkut Erenkul: Ne yazık ki! Kadınsanız zaten o korna çalınıyor, genelde bir el de havada oluyor. Ben bunlara takılmıyorum ama bunlar kadınların otomobil kullanmaktan soğumasına neden olabiliyor. Tabii ki kaza riski de var.

Bu önyargı hiç azalmıyor mu?

Burcu Burkut Erenkul: Bence hiç değişmiyor.

Cem Yılmaz: ‘Kadınlar iyi araba kullanamaz’ önyargısı nereden çıkmış acaba? Ayrıca hangi kadınlar? Bu şuna benziyor: “Adamlar yapıyor abi!” Hangi adamlar, bunu da anlamıyorum. “Sen yaparsın oğlum” cümlesiyle “Yapamazsın kızım” arasındaki farkın başlangıcı çok tuhaf.

Burcu Hanım’ın babası (Korkut Erenkul) tam tersi şekilde davranmış…

Cem Yılmaz: Aman bırak, babası onun kadar iyi kullanamıyor!

Burcu Burkut Erenkul: Onun ilgisi sayesinde yedi yaşında motorsporlarına başladım.

Cem Yılmaz: Çabuk öğrenilecek bir şey değil, değil mi?

Burcu Burkut Erenkul: Vakit ayırmak gerekiyor.

Cem Yılmaz: Ben Burcu’yla çalıştığımız üç gün boyunca hünerleriyle ilgili çok düşündüm. Hayatım boyunca ‘Hünerler ne kadar bir zamanda edinilir’ diye hep merak ettim zaten… Ben 30 senedir araba kullanıyorum. Sen ne zaman başladın otomobil kullanmaya?

Burcu Burkut Erenkul: 10 yaşında…

Cem Yılmaz: 30 yıl değil sonuçta. Yani ben Burcu’dan daha fazla araba kullandım ama aslında kullanmıyormuşum. Geçen gün gördüm, Burcu güvenlik sistemlerini kapatarak kullanıyor, “Sen mi büyüksün, ben mi” diyor otomobile…

Motorsporları özelinde yeni hedefleriniz neler?

Burcu Burkut Erenkul:  Türkiye Ralli Şampiyonası’nda yarışmaya devam etmek, yurtdışında ülkemizi temsil etmek. Sosyal sorumluluk projelerinde yer almak da hedeflerim arasında.

Kamera önündeki kariyerinizi de sürdürmek istiyor musunuz? Bu çekimler özgüven sağladı mı?

Burcu Burkut Erenkul: Tabii. Bundan daha iyi bir kariyer başlangıcı olamazdı. Kamera önünde olmak hiç kolay değil, ciddi emek vermek gerekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler