Ana SayfaDedikoduÇelik Erişçi Tüm Bilinmeyenleri Anlattı

İlgili Postlar

Çelik Erişçi Tüm Bilinmeyenleri Anlattı

Çelik Erişçi Tüm Bilinmeyenleri Anlattı

Çelik Erişçi yıllar sonra suskunluğunu bozdu. Zorlu dönemlerden geçen, birtakım iftiralara maruz kaldığını söyleyen Çelik Erişçi yaşadığı olayları tek tek anlattı.

“Algı Operasyonları İle Hedef Yapıldım.”

Erişçi “Mesela sen dine çok inanıyorsun sana ateist diyorlar. Sen askersin, seni vatan hainliği ile suçluyorlar, Sen, Atatürkçüsün en karşıtı kimse onla suçluyorlar. Ergenekon benim ülkemin destanı kardeşim. Öyle bir ad koyuyorlar ki, o ad leş oluyor. Tarikat iddiaları da böyledir, bir isim koyuyor. O senin üstüne yapışıyor. Halen günümüzün tartışmalarını biz o operasyonlar üzerinden karşılıyoruz” dedi.

Sorgu sırasında yaşadıklarını anlatan Çelik Erişçi “Polis sorgusunda çok büyük bir psikolojik baskı oluyor. Özü şu, bir tanesi dedi ki, ‘şarkı söylesene bana.’ Kuş kadar beyni olan biri orada kameraların olduğunu bilir. Senin kayıt altına alındığını, karşılıklı iyi ya da kötü kişiler tarafından çapraz sorgulandığını bilir. Onu yaptığı sırada sana ‘bana şarkı söyler misin’ der. Böyle bir baskı. Arka sonu çok ciddi bir niyet o. Artık dümen suyu neyse sizi oraya getirecek o. Baskı neyse sizi oraya getirecek o. Baskıyı hissettim orda” ifadelerini kullandı.

“Operasyonlarla Savunmasız Hale Getirdiler.”

Medyada kötü haberlerden bahseden Erişçi:”Ben paramparça edildim medyada. Mesela, bir gazetede benim ağzımdan ‘Ben Atatürkçü değilim’ diye koca bir manşet atıldı. Biz bunun gerçek olmadığının kayıtlarını mahkemeye götürdük. Asla böyle bir şey söylemediğim kayıtlarda ortada. Mahkemeyi kazandık. Buna rağmen bu manşeti atan gazete tekzibi yayınlamadı. Yayınlamadılar. Yani sistem kendinizi savunamaz hale getiriyor. Şöyle düşünün, Ergenekon sonrası operasyonlarda saldırı altında olanlar kendilerini savunabildiler mi? Hedef budur. Karşısındakileri kendini savunamaz hale getirmek. Ben, ‘şarkılarımın çalıntı’ olduğu şeklindeki iddialar da dahil tüm mahkemeleri kazandım. Ama bunu kim biliyor? Asıl problem hukukla ilgili. Ben bunların içerisinde ne teşhis ettim. Adalet ve hukuk yok mu? Yandın. Kendini ifade edemiyorsun. Mahkemeye gidiyorsun mahkeme seni haklı buluyor. Belgelerini çıkartıyorsun, ortaya koyuyorsun. Geliyorsun gazeteye bunu yayınla… Yayınlamıyor. Nasıl bir güç… Burada çok büyük güç var.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler