Ana SayfaKimdirBurcu Esmersoy kimdir?

İlgili Postlar

Burcu Esmersoy kimdir?

Son zamanlarda magazin gündeminde ne çok konuşulan isimler arasında yer alan ünlü sunucu, oyuncu Burcu Esmersoy kimdir? Sosyetik güzelin başarılarla dolu kariyeri ve özel yaşamı hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. İşte bilinmeyen yönleri ile Burcu Esmersoy kimdir haberimizde…
Bugün Doğan Ünlüler

Burcu Esmersoy nerede doğmuştur? Burcu Esmersoy aslen nereli?

Güzel sunucu Burcu Esmersoy İstanbul da doğmuştur. Güzel sunucu Aslen Çerkez kökenlidir.

İstanbullu ünlüler

Burcu Esmersoy şuan kaç yaşında? Burcu Esmersoy hangi burç?

Burcu Esmersoy şuan 41 yaşında ve terazi burcudur.

Burcu Esmersoy kimdir?

NTV ekranlarında sunuculuk yaptığı haber ve spor programları ile tanıdığımız Burcu Esmersoy, 2 Ekim 1976 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Aslen Çerkez kökenlidir. Annesi ve babası Burcu Esmersoy 4 yaşında iken  boşanmıştır.

Çocukluğunu babaannesinin yanında geçiren Esmersoy, Beşiktaş Lisesi‘nde okudu. Lisenin ardından İstanbul Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü’nde lisans eğitimi aldı. Daha sonra yurt dışına giderek New York Üniversitesi‘nde Hospitality, Tourism and Sports Management Bölümünde eğitimine devam etti.

Burcu Esmersoy Kariyeri

1997 yılında Miss Turkey güzellik yarışmasına katıldı ve 4. oldu. Ardından yine aynı yıl Miss İnternational yarışmasına katılarak Türkiye’yi Japonya’da temsil etti.

Burada da Dostluk Güzeli ünvanı kazandı. Hıncal Uluç’un sekreterliğini yapması ile televizyon dünyasına atılan Burcu Esmersoy, birkaç sanatçının klibinde oynadı. Bir süre Kanal D’de çeşitli çocuk programları sundu. Dialog Spikerlik ve Sunuculuk Okulu’nda aldığı eğitimi 2000 yılında CNN Türk’ün spor departmanında işe girdi. Yaklaşık 5 yıl kadar kadar dış haber editörü, spor spikeri ve muhabir olarak görev yaptı.

Buradaki görevini tamamladıktan sonra 2006 yılında NTV ekranlarında yayınlanan Spor Servisi isimli programı sunmaya başladı. Daha çok erkeklerin izlediği bu spor programı sayesinde kısa sürede büyük başarı elde etti.

Formula 1 yarışlarını yerinde takip ederek programlarda sunuculuk yaptı. İyi derecede İngilizce ve İtalyanca dillerini bilmektedir. Burcu Esmersoy, 2005 yılında Ferrari’nin Reklam Pazarlama ve Sponsorluk Müdürü Massimo Cusimano ile Paris‘teki Türk Konsolosluğu’nda dünya evine girdi.

28 Şubat 2006 tarihinde de İtalya’da bir kilise nikahı yaptı. Güzel sunucunun bu evliliği 2 yıl sürdü. Evo Otomobil dergisinde ve NYC dergisinde yazarlık yaptı. 2010 yılında Engin Altan Düzyatan ve Sinem Kobal‘ın başrollerini paylaştığı Romantik Komedi isimli sinema filminde konuk oyuncu olarak rol aldı.

30 Ekim 2010 tarihinde yayın hayatına başlayan “Yok Böyle Dans” yarışmasında yarışmacı oldu. Yarışmanın ikinci sezonunda ise Burcu Esmersoy sunucu olarak görev yaptı. Burcu Esmersoy, Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş’nin patronu Sami Kresepi ile bir süre aşk yaşadı.

Burcu Esmersoy Dizileri ve Filmleri

  • 2014- Elin Oğlu
  • 2012 – Çocuklar Duymasın
  • 2011 – Dedektif Memoli
  • 2010 – Romantik Komedi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler