Ana SayfaKimdirBurcu Burkut Erenkul Kimdir?

İlgili Postlar

Burcu Burkut Erenkul Kimdir?

Burcu Burkut Erenkul kimdir? Burcu Burkut Erenkul nerelidir? Burcu Burkut Erenkul kaç yaşındadır? Burcu Burkut Erenkul hangi burçtur?Burcu Burkut Erenkul katıldığı yarışlar? Burcu Burkut Erenkul biyografisi ve hakkında bilmek istedikleriniz haberimizde…

Burcu Burkut Erenkul Nerelidir? Burcu Burkut Erenkul Kaç Yaşındadır? Burcu Burkut Erenkul Hangi Burçtur?

Burcu Burkut Erenkul, 6 Şubat 1989 senesinde İstanbul‘da doğdu. 30 yaşında olan Karting yarışçısı kova burcudur.

 Burcu Burkut Erenkul Kimdir?

Burcu Burkut Erenkul ilkokul ve Ortaokul öğrenimini 3.Selim İlköğretim Okulu‘nda tamamladıktan sonra lise öğrenimini Kadıköy Kemal Atatürk Anadolu Lisesi‘nde tamamladı. Lisans eğitimini ise yüzde yüz burslu olarak İstanbul Aydın Üniversitesi, İletişim Fakültesi – Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde başarıyla tamamladı.

7 yaşında, babası Ertuğrul Korkut Erenkul‘un tavsiyesiyle otomobil sporlarının anaokulu olarak tabir edilen Karting ile tanıştı. Mahalli, Ulusal ve Uluslararası yarışlarda 15 yaşına kadar yarışarak Karting kariyerini sürdüren Burcu Burkut, pek çok başarı elde etti.

“En Genç Pilot”

Burcu uzun süre Karting yaptıktan sonra bir sonraki hedefi otomobille yarışmak oldu. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu‘ndan aldığı özel izinle beraber, bu kez bir yarış otomobiliyle pistlerde yarışmaya başladı. 2006 senesinde, pistlerde yarışan “en genç pilot”unvanını kazandı.

Burcu’nun ilk yarış otomobili, en çok yarışmayı hayal ettiği organizasyon olan Volkswagen Polo ’ydu. 2006 senesinde,  organizasyonun son yarışında Castrol sponsorluğunda yarışma fırsatını yakaladı. Ve bu yarıştan sonra 2007 yılında yarışmak üzere destek sözü aldı. Ancak, Doğuş Otomotiv tarafından organize edilen organizasyon, ekonomik kriz sebebiyle 2007 senesinde yapılamadı. O sene kısıtlı olan imkanlarıyla Fiat Palio otomobiliyle Türkiye Pist Şampiyonası “Amatör 1600” kategorisinde tek kadın pilot olarak sadece bir yarışa katılabildi. 2007 senesinde, İstanbul Endurance Cup Organizasyonunda yarışan “Chronos Racing” takımından aldığı teklifle Karting yapmaya devam etti. 2007 senesi aynı zamanda Ralli ile de tanıştığı sene oldu. Burcu Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası’nda, kendisini otomobil sporlarıyla tanıştıran babasının co-pilotluğunu yaptı. Burcu Ralli branşına aşık oldu ve bu yarıştan sonra kariyerini Ralli üzerine kurdu.

Kariyeriniin İlk Rallisi

Hayatındaki ikinci yarış otomobili Fiat Palio’yu, kendi imkanlarıyla, babasının da büyük desteğiyle Ralliye hazır bir şekle getirdi. Arkadaşlarına, yakın çevresine ve tanımadığı yüzlerce insana destek aradığını anlattı ve 10TL ‘lik destekler topladı. Oluşturduğu bu bütçeyle Türkiye Ralli Şampiyonası’nın bir ayağı olan İstanbul Rallisi’nde pilot koltuğunda ve Selay Kaya co-pilotluğunda kariyerinin ilk Rallisini yaptı.

Kariyerinin ilk rallisinde ilk hedefi, sadece zorlu ralliyi bitirebilmekti. Yaşadığı mekanik problemlere rağmen kariyerinin ilk rallisinde sona gelmeyi başardı. 2008 yılına, Off-shore branşından yarışmak için aldığı teklifle hayatının bir ilkini daha yaşadı.Burcu Finlandiyalı bir pilotla birlikte bu kez denizde, uluslararası 4 yarışta rekabet etti.

2008 senesi sonunda Castrol İstanbul Ralli  Şampiyonası yeniden organize edildi. 1 sene önce babasıyla yarıştığı şampiyonada bu kez pilot koltuğunda start aldı. 3 yarıştan oluşan şampiyonanın sonunda co-pilotu Selay Kaya ile birlikte İstanbul Kadınlar İkincisi olmayı başardı.

2009 senesinde, Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası’nda bu kez Ersin Ören ile start aldı. Şampiyonayı kendi sınıfında 4. sırada bitirdi. Bu şampiyonadan sonra bu seferde Türkiye Ralli Şampiyonası’nda yarışacak desteği bulmak için kolları sıvadı.

2010 senesi Burcu için bir dönüm noktası oldu. Auton A.Ş Genel müdürü Mahmut Yoloğlu büyük bir destek yaparak Sonax gibi Dünyaca bilinen bir markayı Burcu’ya emanet etti. Castrol Ford Team Türkiye direktörü Serdar Bostancı’dan da gelen büyük  bir destekle, Burcu yeni bir otomobilin; Ford Fiesta ST‘nin direksiyonuna geçti. Bu destekler sayesinde uzun zamandır hayalini kurduğu Türkiye Ralli Şampiyonası’nda yarışma fırsatı buldu. Burcu’nun ilk yarışı, Avrupa Ralli Şampiyonası’nın bir ayağı olan Boğaziçi Rallisi’ydi.

“Kadın Pilotlar Birinciliği” ve “Sınıf 3 ikinciliği”

Bu yarışa başlamadan almadan önce Tubitak tarafından organize edilen Formula G yarışında yarışmak üzere Işık Üniversitesi ’nden bir teklif aldı. Burcu bu teklifi kabul ederek “Apollon” takımı için İzmir Pınarbaşı pistinde Güneş enerjili bir otomobil kullanmak üzere başladı. Yarışı, okul yönetiminin bile şaşırdığı bir sonuçla 4. olarak bitirdi. Bu yarıştan daha sonra “Apollon” takımına sponsor olan Tissot markasıyla bir anlaşma imzaladı. Boğaziçi Rallisi’nde aldığı “Kayan Pilotlar Birinciliği” ve “Sınıf 3 ikinciliği”, Burcu’ya verilen desteklerin boşuna olmadığının bir kanıtı oldu.

Burcu Türkiye Ralli Şampiyonası’ndaki ikinci yarışını Ceren Ergun co-pilotluğunda Hitit Rallisi ile yaptı. Bu yarışla beraber Tissot markasının da desteğini almış oldu. Hitit Rallisi sonunda ise  “Kadın Pilotlar ikincisi ve Sınıf 3 üçüncüsü” olmayı başardı. Türkiye Ralli Şampiyonası’nda bu iki yarıştan aldığı puanlarla Şampiyonayı,“Türkiye Genç Pilotlar üçüncüsü” olarak bitirdi.

Her sene sonunda düzenlenen İstanbul Ralli Şampiyonası bu kez 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul Ralli Şampiyonası adıyla gerçekleştirildi. Bu şampiyonada Ceren Ergun ile beraber Sonax ve Tissot sponsorluğunda Ford Fiesta ST otomobilleriyle başladı. 3 yarıştan oluşan şampiyonada aldığı birincilikler sonucunda. 2010  yılı Avrupa Kültür Başkenti İstanbul Ralli Şampiyonası’nı “Bayan Pilotlar Şampiyonu” ve “Sınıf 3 Birincisi” olarak bitirdi.

 “Şampiyonluk Unvanı Almış En Genç Bayan Ralli Pilotu”

Böylece “Türkiye’nin en genç pilotu” unvanını, “Şampiyonluk Unvanı Almış En Genç Bayan Ralli Pilotu” ile değiştirmyi başardı. 2011 yılı Burcu’nun Türkiye Ralli Şampiyonası’ndaki tüm yarışları takip ettiği ilk sezonu oldu. Ford Fiesta ST aracıyla Sonax, Tissot, Unifree Dutyfree, Technospray sponsorluğunda Rallivideo desteğiyle bu kez Bonus Unifree Parkur Racing takımında takım pilotu olarak, Ceren Ergun co-pilotluğunda yarışmaya start verdi. 7 yarışlık mücadelenin sonunda  kariyerinin ilk yılını, “Kadın Pilotlar ikincisi”, “Genç Pilotlar ikincisi” olarak ve “Sınıf 8 üçüncüsü” olarak bitirdi.

2012 senesinde yine Bonus Unifree Parkur Racing takım pilotu olarak Ford Fiesta ST otomobiliyle start aldı. Bu sefer, Auton A.Ş’nin distribütörlüğündeki bir diğer marka; Liqui Moly ve diğer destekçileri; Ford Aydoğanlar Otomotiv ve Unifree Dutyfree sponsorluğunda,  Rallivideo ve Best Time Ajans desteğiyle start aldı. Şampiyonayı, eşit otomobillere ve erkek pilotlara karşı tek kadın pilot olarak mücadele verdiği Sınıf 8’de “Türkiye Birincisi” tamamladı. Bayan Pilotlar kategorisinde ise, kendi otomobilinden daha güçlü otomobillere sahip rakiplerine karşı “Türkiye İkincisi” olarak sezonu bitirdi.

Burcu 2012 yılında, co-pilotu Buse Yamalı‘nın işleri nedeniyle, Fatih Yalçınkaya, Nehir Yılmaz, Erhan Arıkan, Soner Tamer ve Başar Yavuz gibi co-pilotlarla yarıştı.

2013 yılında, yine Bonus Unifree Parkur Racing takım pilotu olarak, Ford Fiesta ST otomobili ve yeni co-pilotu Şeyma Yağız ile birlikte başladı. Unifree Dutyfree, Aydoğanlar Otomotiv, Liqui Moly, Sonax sponsorluğunda ve Rallivideo ve Besttime Ajans desteğinde yarışan ikili kısa sürede güzel bir uyum yakaladı. Sezonun bitimine 2 yarış kalana kadar şampiyonayı hem Kadın Pilotlar kategorisinde hem de Sınıf 8 kategorisinde lider durumda sürdürdü. Sezonun son yarışından önceki yarışta yaşadıkları mekanik problem ve  son yarışta yaşadıkları üzücü kaza sonucunda sezonu hem “Bayan Pilotlar” hem de “Sınıf 8” kategorilerinde “Türkiye İkincisi” olarak bitirdi.

2014 senesinde Bonus Unifree Parkur Racing takım pilotu olarak, Unifree Dutyfree, Liqui Moly, Aydoğanlar Otomotiv sponsorluğunda, Rallvideo ve Besttime Ajans desteğiyle Ford Fiesta ST otomobiliyle, bu kez Efe Ersoy co-pilotluğunda yarışmaya devam etti. Yılı Bayan Pilotlar kategorisinde “Türkiye Üçüncüsü olarak bitirdi.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler