Ana SayfaKültür ve SanatFilmlerBKM'nin Golü Sinemacıları Şoke Etti!

İlgili Postlar

BKM’nin Golü Sinemacıları Şoke Etti!

Yılmaz Erdoğan’nın kaleme aldığı, başrolünün yanı sıra yönetmen koltuğunda da oturduğu ‘Organize İşler 2’ni kadrosunda Kıvanç Tatlıtuğ, Ezgi Mola gibi ünlü oyuncular yer aldığı “Organize İşler 2” gündemde yer almaya devam ediyor. Merakla beklenen “Organize İşler 2” filmi  1 Şubat’ta vizyona girdi. İlgiyle izlenen Organize İşler 2: Sazan Sarmalı Netflix’de yayınlanınca ise ortalık adeta karışmıştı. Milliyet cadde yazarı Ali Eybüoğlu bugünkü yazısında Organize İşler 2: Sazan Sarmalı Netflix’de yayınlanmasını kaleme aldı. İşte Ali Eyüboğlu’nun çarpıcı yazısı…

Organize İşler 2: Sazan Sarmalı İlk Üç Günde Ne Kadar İzlendi?

Sinema işletmelerine karşı protestonun liderlerinden Yılmaz Erdoğan ve Necati Akpınar, Türkiye’de bir ilke imza attı…

Yerli film yapım-cılarıyla başta CGV Mars Entertainment olmak üzere sinema işletmecileri arasındaki sorun, ‘Sinema Kanunu’yla çözüldü derken, bu kez BKM’nin yaptığı hamle, sinemacıları şoke etti. Sinema işletmelerine karşı protestonun liderlerinden Yılmaz Erdoğan ve Necati Akpınar, Türkiye’de bir ilke imza attı. İkili, yapımcısı oldukları ‘Organize İşler: Sazan Sarmalı’ filmini, vizyonunun üçüncü haftasında Netflix’te yayınlattı. Bu radikal kararı, “İyi oldu. Bilete vereceğim parayla Netflix’in bir aylık aboneliğini kurtarmış oldum” diye sevinçle karşılayanların yanında, “Asıl sazan sarmalı bize atıldı. Dün sinemada izlediğimiz film, bugün Netflix’te. Ayıptır” diye tepki gösteren izleyiciler de oldu. Sinemaseverlerin tepkisi kadar, sinema işletmecilerinin nasıl yanıt vereceği de önemli.

“Organize İşler 2 Sazan Sarmalı” İnternet Plartformunda Yayınlandı Sosyal Medya Karıştı!

Biz sinemacılar, yapımcılarımızın yanında olduğunu haykırırken, meğer onlar Netflix’le iş birliği yapıyorlarmış…

Erdoğan ve Akpınar’ın, “Mağrurlanmayın sinema işletmeleri ve CGV Mars, sizden büyük Netflix var” dercesine vizyondaki filmi Netflix’te yayınlatması karşısında, sinema işletmecileri ne yapacak? Bu saatten sonra vizyonda tutsa da kaç kişi gider sinemada bilet alıp, filmi izler? Yapımcıların, “Filmlerimizi kampanya ve promosyonlarınızın parçası yapmayın” diyerek protesto başlattığı günlerde, uzlaşmacı bir tavır sergileyen Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği’nin Başkanı Cenk Sezgin’e sordum BKM’nin bu hamlesini… SİSAY Başkanı’nın verdiği yanıt şu oldu: “Biz sinemacılar, yapımcılarımızın yanında olduğunu haykırırken, meğer onlar Netflix’le iş birliği yapıyorlarmış. Resmen hançerlendik.” BKM’nin ortağı Necati Akpınar’a da mesaj attım, görüşünü almak için… Bu satırları yazdığım saate kadar Akpınar’dan yanıt gelmediği için vizyondaki bir filmi niye Netflix’te yayınlattıklarını öğrenemedim.

Olağanüstü toplantı…

İnsanlarda, “Nasılsa sinemalardan kısa bir süre sonra televizyonda yayınlanacak” algısının sinemaya olan ilgiyi azalttığı bilinirken, vizyondaki bir filmin paralı TV kanalında yayınlanması karşısında sinema işletmecilerinin tavrı ne olacak?
SİSAY üyeleri cumartesi (dün) acil bir toplantı yaptı. Bu satırların yazıldığı saatlerde devam eden toplantıda ağırlıklı görüş şu yöndeydi:
“Filmin derhal gösterimden çekmek ve hak kaybı nedeniyle hukuki süreç başlatmak. Bundan böyle tüm film anlaşmalarında gösterim başlangıcından itibaren sekiz ay süre ile pay TV yasağı şartı koymak.” SİSAY yönetimi, toplantıdan çıkacak kararı, basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuracak. Bakalım sinemacılar BKM’ye karşı nasıl bir tavır koyacak?

organize işler 2 sazan sarmalı ertelendi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler