Ana SayfaYaşamSağlıkBirazcık Özen Gösterilirse Karbonhidratla Kilo Verilebilir

İlgili Postlar

Birazcık Özen Gösterilirse Karbonhidratla Kilo Verilebilir

Birazcık Özen Gösterilirse Karbonhidratla Kilo Verilebilir

Uzmanlar karbonhidratları yiyerek de kilo verebileceğinizi söylüyor. Araştırmalara göre işlenmiş şeker ve doğal karbonhidratlar birbirinden farklı.

Kilo çoğu insanın günlük hayatının da başının belasıdır. Her hafta pazartesi günü rejime kesin başlıyorum deriz fakat bir türlü o pazartesi günleri rejime başlayamayız. Bunun önemli sebeplerinden biri hayatımızda çok fazla karbonhidrat olmasıdır. Ama uzmanlar onun da çaresi bulmuşlar. Ne yapmamız gerektiğini haberimizde görelim;

Doğru karbonhidratı yiyin
Örneğin patates, besin gücü yüksek ve liflidir. Ancak; patatesi kızartıp üzerine sosla birlikte yerseniz tehlikeli bir hal alıyor.
Tüm karbonhidratlar sağlıksız değildir

Glukoz, fruktoz ve galaktoz gibi birçok farklı şeker türü var. Tahıl ve nişastalar sindirim sisteminde glikoza dönüşse de patatesteki şekerle çikolatadaki aynı değil.

Düşük karbonhidratla kilo alabilirsiniz
Düşük karbonhidrat diyeti uygularken, yağ ve kalorisi yüksek gıdalara yönelebilirsiniz.


Enerji ve lif önemlidir
Karbonhidratlar vücudun sindiremediği lifleri de içerir. Bu lifler bağırsaklardaki enzimlerin bulunduğu bakterilere ulaşır ve yağ asitleri gibi yararlı bileşikler olur. Bu da sağlıklı kilo vermek için önemli.

Karbonhidratlar mutlu eder
Proteinin yapı taşı olan amino asitler den triptofanın, beynin kan bariyerini geçebilmesi için karbonhidratlara gereksinimi vardır. Triptofan uyku döngüsünde melatonin ve seratonine dönüşür. Bu da insanda mutluluk, canlılık ve zindelik hissi uyandırır.

Karbonhidratsız beslenme sürdürülemez
Tamamen karbonhidrattan yoksun diyetlere yönelenler başta kilo kaybedebilir ama bunu koruyamazlar. Karbonhidrat vücut için gereklidir . Yediğiniz kaloriyi yaktığınıza ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda bir beslenme programına başlayabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler