Ana SayfaDedikoduBestekâr Alâeddin Yavaşça, Hastaneye Kaldırıldı!

İlgili Postlar

Bestekâr Alâeddin Yavaşça, Hastaneye Kaldırıldı!

Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, sosyal medya hesabından bestekâr ve sanatçı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça’nın hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Akay, Instagram hesabından konservatuvar hocası olan Alâeddin Yavaşça için dua edilmesini istedi.

”Dualarınızı Bekliyoruz”

Onur Akay, ”Öğrencisi olmaktan dolayı çok mutlu olduğum Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça’nın, 2006 senesinde bacağı kırılmıştı ve mezun olacağımız sene bizi başka bir hocaya bırakmadı. Evinde derslere devam ettik. Şu an 92 yaşında olan hocamız hastanede ve kalça kırığı ameliyatı oldu. Yaşayan en büyük bestekâr için dualarınızı bekliyorum.” ifadelerinde bulundu ve Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça’nın, evinde çekilmiş olan bir fotoğrafını sosyalmedya üzereinden paylaştı.

Alâeddin Yavaşça Kimdir?

1951 yılında  İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni tamamladı. 1955 yılında ise jinekoloji uzmanı oldu. İstanbul’daki çeşitli hastanelerde görev aldı. 1985 – 1990 yılları arasında Haseki Hastanesi’nde başhekimlik yaptıktan sonra emekli oldu. Müziğe daha çocukluğunda ilgi duymaya başladı. Artaki Candan ve Fikret Kutluğ’dan kanun eğitimi aldı. 1950 yılındaki bir sınavı kazanarak İstanbul Radyosu’nda solo programlar yapmaya başladı.

Bu programlar dışında, İstanbul Radyosu’nda ‘Beraber Şarkılar’ ve Erkekler Topluluğu’ isimli programlarda koro şefliği yaptı. 1976 yılında kurucuları arasında yer aldığı İstanbul Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’nda üslup ve repertuar eğitimi verdi.
Okuyuş tarzında Zeki Arif Ataergin’in ve Münir Nurettin Selçuk’un etkileri duyulur. Hem radyo programlarında, hem de eşlikli konserlerinde beste ve semai gibi klasik eserlere geniş yer ayırdı. Özellikle 1960’lı yıllarda ve 1970’li yıllarda İstanbul Radyosu’nda doldurduğu bantlar çok önemli arşiv belgeleri niteliğindedir. 200’den fazla şarkı bestelemiştir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler