Ana SayfaKimdirBehzat Uygur kimdir?

İlgili Postlar

Behzat Uygur kimdir?

Usta tiyatrocu Nejat Uygur’un kendisi gibi tiyatrocu olan oğlu Behzat Uygur kimdir? Sanat kariyeri boyunca birçok projede yer almış olan Behzat Uygur, nerede ve ne zaman dünyaya geldi, nasıl tiyatrocu olmaya karar verdi, nasıl ünlü oldu, hangi çalışmaları gerçekleştirdi? Behzat Uygur hakkında merak edilen her şey haberimizde…

Behzat Uygur, 21 Nisan 1963 tarihinde Kilis’te dünyaya geldi. Ünlü olmadan önce, uzun yıllar Galatasaray’da forma giydi. Usta tiyatro sanatçısı Nejat Uygur’un oğlu olarak dünyaya gelmesi ile tiyatroyla yakından ilgili olan Behzat Uygur, kendisi gibi tiyatrocu olan kardeşi Süheyl Uygur ile birlikte çocukluk yıllarından beri Nejat Uygur Tiyatrosu’nun içindeydiler. Sahne tozunu küçük yaşlarda yutan Behzat Uygur, babasının izinden ilerledi ve ilk profesyonel tiyatro oyunu deneyimini babasının oyunu “Hastane mi Kestane mi” ile yaşadı.

Kardeşi Süheyl Uygur ile birlikte sanat kariyerinde büyük başarılara imza atmış olan Behzat Uygur – Süheyl Uygur kardeşler, 1991 yılında ‘Süheyl – Behzat Uygur Tiyatrosu’nu kurmuşlardır. Bu tiyatroda, tam 22 yıl boyunca çok sayıda başarılı eser sergilemişlerdir.

Televizyon ekranı deneyimi de olan Behzat Uygur, uzun yıllar boyunca kardeşi Süheyl Uygur ile birlikte Şahane Pazar isimli program ile ekranlarda olmuştur. Birçok programda sunuculuk yapmıştır.

Tiyatroda gösterdiği başarının yanı sıra müzik dünyasında da kendini gösteren Behzat Uygur, ‘Abdülkadir’ isimli bir single çıkarmış ve bir ilke imza atarak müzik ve mizahı birleştirmiştir.

Çiğdem hanım ile evli olan ünlü tiyatrocu Behzat Uygur’un, Behzat ve Nejat isimli iki çocuğu vardır.

Tiyatro oyunları

Hastane mi Kestane mi?

Cibali Karakolu

Miğferine Çiçek Eken Asker

Şeyine Şey Ettimin Şeyi

Alo Orası Tımarhane mi?

Üçün Biri

Good Morning Ankara

Marko Paşa

Boynuz Kulağı Geçer

Üç Salakşörler

Hişt Hişt Teleköle

Kodum mu Oturturum

Güldüren Şüphe

Tuhaf İkili

Benimle Oynar mısın?

Komedi Programları ve Televizyon Filmleri

2012 – Yaparım Bilirsin(Sunucu)

2011 – Kaç Para? (Sunucu)

2011 – Benimle Oynar mısın?

2009 – Bak Şu Duvara (Sunucu)

2009 – Korolar Çarpışıyor (Sunucu)

2008 – Şahane Show(Sunucu)

2008 – Amiral Battı(Sunucu)

2007 – Buzda Dans (Sunucu)

2003 – Hırçın Menekşe

2001 – Yeşil Işık

2001 – Her şey Oğlum İçin

1996 – Bir Aşkın Bittiği Yer

1993 – Şahane Pazar(Sunucu)

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler