Ana SayfaKimdirBehiye Aksoy Kimdir?

İlgili Postlar

Behiye Aksoy Kimdir?

Bulunduğu dönemde “sahnenin en şık giyinen kadını” olarak bilinen, bu unvanı kimselere bırakmayan, sarı saçları ile herkesin gönlünde taht kurmuş Behiye Aksoy kimdir? Detaylar haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Behiye Aksoy Kimdir?

Behiye Aksoy, 19 Eylül 1933 tarihinde İstanbul‘da dünyaya gelmiştir. Asıl adı Behiye Tetiker’dir. Müzikle iç içe olan annesiyle halası Behiye Aksoy’un ne kadar piyano çalmasını istese de, Aksoy küçüklük zamanından beri şarkıcı olmak istediğini söyler.

Ortaokulu Ankara‘da bitirdikten sonra Konservatuvar vazifesi de gören Ankara Radyosu’nda ses sanatçısı sınavı açılır. Ankara Radyosu imtihanına girdi ve 200 adayın katıldığı sınavı 5 kişi kazanır. O 5 kişi arasında Behiye Aksoy’da olarak ne kadar başarılı olacağını kanıtlamıştır.

1958 yılında ilk kez Ankara Göl Gazinosu’nda sahnelere adım attı. 28 Ekim 1961 tarihinde Taksim Sineması bitişiğinde açılan Maksim Gazinosunda dönüşümlü olarak Zeki Müren ve Orhan Boran ile birlikte program yapıp Maksim tarihinin ilk kadın assolistlerinden oldu.Plaklarında da başarıyı yakalar. Her plağı satış rekorları kırar. Plakları iyi satan şarkıcılar ‘Altın Plak’ ile ödüllendirilir. Behiye Aksoy’un rekoruna altın plak az gelir. Platin saçlı assoliste ‘Platin taç’ takılır.

1973 yılında satış rekoru kıran “Falcı” plağı ile aynı adı taşıyan Prodüktörü Berker İnanoğlu olan, başrolleri Murat Soydan ve Metin Serezli ile paylaştığı ‘Falcı’ filmini çevirir.Behiye Aksoy, gazino döneminin sona erdiği 1980’liya çekildi. 2001 yılında alzheimer hastalığına yakalanan Behiye Aksoy ne yazık ki şimdi hiç kimseyi hatırlayamamaktadır. 2011 yılında birikimlerinin tamamını elinden çıkartarak İstanbul’da bir huzurevinde yaşamayı tercih etmiştir.

Yer Aldığı Projeler

Filmleri :
1967 – Kederli Günlerim
1973 – Falcı
1975 – Deli Deli Tepeli
1976 – Lanetli Yıllar

Albümleri :
-Behiye Aksoy
-Dumanlı Meyhaneler
-Kıskanırım
-1972 Yılının 12 Altın Şarkısı
-Unutulmayan Şarkılar Konseri
-Sizin İçin Seçtiklerimiz
-Anılarla Sadettin Kaynak
-Unutulmayanlar 1
-Çağrı
-Kapın Her Çalındıkça
-Nankör
-Ölmeyen Nağmeler
-Bir Zamanlar 3
-Ayrılamayız Artık
-At Kadehi Elinden
-Elbet Bir Gün Buluşacağız
-Bir Kara Sevda
-Bir Garip Yolcu

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler