Ana SayfaDünyaBalayı İçin Tercih Etmeniz Gereken En Gözde Yurt Dışı Mekanları

İlgili Postlar

Balayı İçin Tercih Etmeniz Gereken En Gözde Yurt Dışı Mekanları

Çiftlerin hayatlarını birleştirmelerini, özel anlarla kutladığı dönemlerden birisi olan balayı için artık yurt dışı seçenekleri çok daha cazip durumda. Eğer siz de balayı için farklı yerler arıyorsanız, sizler için hazırladığımız en güzel balayı mekanları listesine göz atabilirsiniz.

En Güzel Balayı Mekanları

  1. Bora Bora

Fransa’nın yönetiminde olan Bora Bora, bir adanın üzerine konumlanmış durumda. Eski dönemlerde etkin bir volkan olan fakat sönmüş durumdaki ada, günümüze kadar farklı bir coğrafi güzellik sunmuş durumda. Bu bakımdan Bora Bora’yı ziyaret eden kişiler için ilk olarak dikkat çekecek detay, volkandan geriye kalan izler. Coğrafi farklılığının yanı sıra doğa olarak da son derece zengin olan bölge, tropikal iklim sayesinde pek çok konuda cömert. Egzotik meyvelerden mutfağa yansıyan çeşitlilik Bora Bora’da balayı yapmak isteyen kişiler farklı ilkler sunuyor.

  1. Barselona

Avrupa’nın en önemli kentlerinden birisi olan Barcelona, balayı çiftlerinin yıllardan beri vazgeçilmezlerinden birisi olmuş durumda. Hem gece hem de gündüz hayatıyla oldukça farklı bir tat sunan Barcelona, aynı zamanede tarihi ve kültürel geziler için de vazgeçilmez durumda. İstanbul’a yakın olması da Barcelona’yı cazip kılan bir diğer özellik. Barselona uçak bileti almak için çok fazla bahaneye sahipsiniz.

  1. Phuket Adası

Tayland’ta bulunan Phuket Adası, son yılların en gözde adalarından birisi. Lüksün buram buram hissedildiği Phuket Adası’nda yat limanı ve özel plajlar sayesinde deniz keyfi sonuna kadar yaşanabilir. Balayı yapan çiftlerin tercihi deniz, güneş ve kumsa, Phuket Adası bu konuda ilk sıralarda yer alıyor. Lüksün yanı sıra turizm için özel bir ilgi gören Phuket Adası, bu bakımdan son derece farklı bir balayı imkanı da sunuyor.

  1. Venedik

İtalya’nın aşk şehri Venedik, su üzerinde farklı bir romantizm sunuyor. Yüzyıllardan beri varlığını koruyan tarihi güzelliklerin yanı sıra eşsiz şehir yapısıyla Venedik balayı için değerlendirilebilir durumda. Üstelik Venedik ile İstanbul arasındaki uçuşlar 2 saat. En uygun Venedik uçak bileti Biletmar.com’da!

  1. Aruba

Hollanda’ya bağlı olmasına rağmen yakın tarihte bağımsızlığını kazanan Aruba, tropikal bir iklime sahip. Küçük bir ada üzerine kurulan Aruba, kendi halinde olsa da son yıllardaki yatırımlarla birlikte son derece farklı ve etkileyici bir hale bürünmüş durumda. Ada olması nedeniyle deniz Aruba için en büyük olanak ve yapılabilecek pek çok etkinlik de yine denizle ilgili. Aruba için en büyük handikap yolculuk süresinin çok uzun olması.

  1. İsviçre Alpleri

Deniz, güneş ve kum istemeyenler için farklı bir alternatif İsviçre Alpleri. Kar ve soğukta sıcak bir romantizm isteyenlerin kaçırmaması gereken İsviçre Alpleri, doğa gezileri, göller turları ve manzara sunuyor. Üstelik İsviçre’nin farklı lezzetlerini yerken doğası ve havasıyla sizi etkileyecek olan İsviçre Alpleri, balayında unutulmayacak anlar yaşamanızı sağlayacak.

  1. Mauritius

Yakın tarihe kadar turizme ilgi göstermeyen Mauritius, geç keşfedilen yerlerden birisi. Bugüne kadar turizm ile çok ilgili olmasa da yakın tarihte yapılan yenilikler ile birlikte cazibe merkezi haline gelen Mauritius, özellikle balayı için tercih ediliyor. Tropikal iklim olması sayesinde yılın farklı dönemlerinde tercih edilebilir durumda olan Mauritius, tropik bir tatil sunuyor.

  1. Floransa

Bir klasik olarak görülse de hala etkisini sürdüren ve çoğu kişi için ilk tercihlerden birisi olan Floransa, aynı zamanda İtalya’nın farklı bölgelerine de ulaşım imkanı sağladığı için tercih ediliyor. Balayı için Floransa’ya giden kişiler farklı günlerde diğer şehirlere de geçiş yaparak farklı İtalyan bölgelerini görebiliyor. Türkiye’ye çok yakın olan Floransa¸ üstelik kültürel ve tarihi geziler için de vazgeçilmezlerden. En ucuz Floransa uçak bileti Biletmar.com’da!

  1. Zanzibar

Tanzanya’yı bilenlerin yakından tanıdığı Zanzibar, bir ada bölgesi. Turistik açıdan son derece popüler olan Zanzibar, küçük kasabalarıyla farklı, romantik bir balayı imkanı sunuyor. Okyanusa kıyısı olan Zanzibar, aynı zamanda okyanusun güzelliklerini de sunuyor. Her gün yüzlerce kişinin güneşin batışını izlediği Zanzibar, romantik bir balayı için de uygun şartlara sahip. Zanzibar için en büyük handikap ise ortalama 20 saatlik bir yolculuk süresine sahip olması.

  1. Santorini

Türkiye’ye yakın olması ve giden kişilerin kendini yabancı hissetmemesi sayesinde memnun kaldığı bir yer olan Santorini, Yunanistan kontrolünde bir ada. Yunanistan’ın en popüler adası olan Santorini, özel evleri, manzarası, mutfağı ve coğrafyasıyla dikkat çeker.

Üstelik Türkiye ile Yunanistan arasındaki siyasi ilişkiler sayesinde ziyaretlerin de son derece kolay yapıldığı Santorini, direk uçuşlara da açık. Teknelerle ulaşım dahi mümkün.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler