Ana SayfaÜnlülerBakanlık Çitos Efe için harekete geçti, ailesi kızdı

İlgili Postlar

Bakanlık Çitos Efe için harekete geçti, ailesi kızdı

Bir anda fenomen haline gelen Çitos Efe olarak tanıdığımız Efecan Koçyiğit için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı harekete geçti. Çitos Efe’nin babası, bakanlığın harekete geçmesine “Aile Bakanlığı’nın bu müdahalesini gereksiz buluyoruz.” diye açıklama yaptı. Haberin tüm detayları ve merak edilenler haberimizde…

[irp]

Çitos Efe ekranların fenomeni oldu

İnternette yayılan oynama videosunun ardından tanınmaya başlayan ve sonrasında Show TV ekranlarında yayınlanan “Çocuktan Al Haberi Ünlüler” programındaki miniklerin arasına katılan Çitos Efe olarak tanıdığımız 5 buçuk yaşındaki Erzurumlu Efecan Koçyiğit ve onun yanında ekran yüzü olan tüm çocuklar için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı harekete geçti.

[irp]

Bakanlık Çitos Efe ve diğer çocuklar için harekete geçti

Bunun için bakanlıkta bir kurul oluşturularak, televizyon ekranlarına çıkan çocukların aileleri ile temasa geçilip çocuklara psikolojik danışmanlık hizmeti verilecek ve ekonomik anlamda sömürülmelerine izin verilmeyecek.

[irp]

Bakanlık, Çitos Efe’nin ailesi ile görüştü

Bakanlık yetkilileri, bu kapsamda ilk olarak Erzurumlu Efecan Koçyiğit’in ailesi ile görüştü ve özellikle obezite konusunda aileyi uyardı. Yetkililer, Çitos Efe’nin doktor kontrolünden geçirilmesi gerektiğini belirterek, ekrana çıkan miniklerin psikolojik olarak da desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, ailenin okullar açıldıktan sonra Erzurum İl Müdürlüğü’ne gelerek görüşmelere başlamalarını da söyledi.

[irp]

Çitos Efe’nin babası, bakanlığın kendileriyle bu görüşmesinin gereksiz olduğunu ifade etti

Çitos Efe’nin babası Şahin Koçyiğit, yetkililerin kendisiyle görüşmelerinin gereksiz olduğunu ifade ederek “Çünkü biz çocuğuyla çok ilgilenen bir aileyiz. Hem psikolojisini hem fiziksel sağlığını kontrol altında tutmaya çalışıyoruz. Bu nedenle bakanlık asıl sokakta zorla dilendirilen çocuklarla ilgilense daha mutlu oluruz, hatta destekleriz. Ama tabii ki bilmediğimiz bir nokta varsa da görüşürüz. Erzurum’a döndükten sonra bakanlıktan uzmanlarla görüşeceğiz. Eksik kaldığımız yerler varsa tamamlarız.” şeklinde açıklama yaptı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler