Ana SayfaYaşamBahçe ve Dış Mekan Dekorasyonunda Neler Kullanılabilir?

İlgili Postlar

Bahçe ve Dış Mekan Dekorasyonunda Neler Kullanılabilir?

Evinizin bahçesini hem daha canlı hem de daha kullanışlı hâle getirmek için neler yapabileceğinizi mi merak ediyorsunuz? Endişelenmenize hiç gerek yok, çünkü bahçenizde kullanabileceğiniz hem kullanışlı hem de gösterişli birçok eşya bulunuyor. Bu yazımızda bahçenizi nasıl zenginleştirebileceğinize dair bazı temel fikirlerden bahsettik. Kendi zevklerinize ve bütçenize göre istediğiniz eşyalara göz atabilir, seçeneklerinizi inceleyebilirsiniz.

Bahçe Mobilyaları

Bahçe dekorasyonu denince akla ilk olarak hâliyle bahçelerde kullanabileceğiniz mobilya setleri geliyor. Dış mekan mobilya setleri sayesinde bahçenizi yaz akşamlarında doyasıya kullanabileceğiniz, canlı bir mekân haline getirmeniz mümkün.

Dış mekan mobilyaları arasında tercih edebileceğiniz birçok farklı set, tasarım renk ve malzeme bulunmakta. Seçenekleriniz arasında alüminyum döküm bistro masa ve sandalyeler de var, masif ahşaptan üretilen büyük modül koltuklar da. Arzu ederseniz minderli rattan mobilyalara da göz atabilirsiniz, zira kendileri bahçelerde kullanılmak için oldukça uygun.

Dekoratif Çiçekler

Bahçenizi sadece yaşam alanı yapmaktan öteye gidip güzel ve canlı gözüken bir mekan hâline getirmek isterseniz de imdadınıza yetişen birçok seçenek bulunuyor. Bu seçenekler arasında en öne çıkanlardan bir tanesi de dekoratif çiçekler.

Bir saksı sayesinde isterseniz ağacın dalından asabileceğiniz, isterseniz evinizin dışına koyabileceğiniz bu çiçekler, bahçenize bambaşka bir hava katacaktır. Çiçekleri koyabilmek için dekoratif bir bisiklet veya saksılık tarzı eşyalar kullanmanız da mümkün.

Tercihiniz ne olursa olsun, çiçekler bahçenizi rengarenk ve canlı hâle getirmek için oldukça kolay bir seçenek. Kendi tercihinize göre alabileceklerinize göz atmanızı, seçenekleri keşfetmenizi öneririz.

Hamak ve Şezlonglar

Uzun bir günün ardından güzel mi güzel bahçenizde dinlenmek, günün yorgunluğunu atmak isteyebilirsiniz. Bunu yapabilmek için rahat bir hamak veya şezlonga sahip olmanız sizi oldukça rahatlatacaktır.

Eğer uygun bir yeriniz varsa binbir farklı hamak türünden istediğinizi seçebilir, bahçenizde sallana sallana keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Hamaklar size uygun değilse de katlanır şezlong seçeneklerine göz atmanızı öneririz. Şezlong setlerinde aynı zamanda güneş şemsiyeleri de bulunabiliyor, bu sebeple havuzlu bir bahçeniz varsa fırsatı değerlendirebilirsiniz.

Dekoratif Aydınlatma Seçenekleri

Bahçenizi akşam vakti sıradan bir ışıkla aydınlatmak, görüntü açısından çok tatmin edici olmayabilir. Neyse ki birçok farklı şekilde monte edebileceğiniz, göze güzel gelen oldukça farklı ışık modelleri bulunuyor. Aydınlatmayı tepeden yapmak zorunda olmadığınızı, ambiyans ışığıyla çok güzel bir görüntü elde edebileceğinizi de hatırlatalım.

Kısacası bahçenizi aydınlatırken klasik tepeden lambalar kullanmak yerine daha modern ve farklı tasarımlara göz atarak güzel bir ortam yaratabilirsiniz.

Dış mekan tasarımınıza dair bu temel fikirler, yola çıkmanıza yardımcı olabilir. İşin sonunda tasarımınızı kendi ihtiyaçlarına ve zevklerinize bağlı olarak şekillendirebilirsiniz. İyi alışverişler!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler