Ana SayfaÜnlülerBaba Eşref Kolçak, Harun Kolçak'ın vefatı hakkında açıklama yaptı

İlgili Postlar

Baba Eşref Kolçak, Harun Kolçak’ın vefatı hakkında açıklama yaptı

Vefatı ile tüm sanat camiasını ve sevenlerini yasa boğan ünlü sanatçı Harun Kolçak’ın ardından sosyal medyada gündeme gelen vasiyet metni gerçek mi? Babası Eşref Kolçak, oğlu, vefatı, ve son görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde…

Türk müziğinin eşsiz duayenlerinden usta sanatçı Harun Kolçak, bir süredir prostat kanseri nedeni ile tedavi görüyordu. Ancak, usta sanatçıdan dün gece saat 23:00 sularında acı haber geldi. Kolçak, tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Doktoru konuştu

Harun Kolçak’ın vefatının ardından açıklama yapan doktoru, “Prostat kanseri ile ilgili görmüş olduğu teravi süreci vardı. Genel olarak vücudun iflasıyla ilgili bir durum. Sevenlerinin başı sağolsun.” dedi.

Acılı baba Eşref Kolçak konuştu

Oğlu Harun Kolçak ile son görüşmelerini anlatan acılı baba Eşref Kolçak, usta sanatçının cenazesinin daha önceden kendi mezarını da yaptırdığı Gemlik İlçe Mezarlığı’nda bulunan 7 yıl önce kaybettiği eşi Özcan Kolçak’ın mezarının üzerine gömüleceğini belirterek “Benim de mezarım orada. Eşimin yanına kendi mezarımı da yaptırdım. Eşimin mezarının üzerine defnedilecek. Televizyonlar iki saatten fazladır yayın yapıyor. Sanat arkadaşları konuşuyorlar. Mukadderat, bunu değiştiremezseniz. Ne yaparsanız yapın, alnınıza ne yazılmışsa onu yaşarsınız. Ben hala söylediğim zaman kendim de şaşırıyorum. 7 yıl oldu eşimi kaybedeli. Diyorum ki 7 yıl nasıl geçti. İnsan bir yaştan sonra hiçbir şeyin farkına varmıyor. İnşallah herhangi bir aksilik çıkmaz da burada ikinci namazına yetiştirirler. Beyoğlu Belediye Başkanı telefon etti. Muhakkak öğle namazını Teşvikiye Camii’nde kıldıralım, ondan sonra yola çıkın. Bütün vasıtaları ayarlamış. Buraya gelecekler. İnşallah ikindi namazını da burada kıldırıp, orada defnedeceğiz. Sağlık sorunlarım sebebiyle İstanbul’daki törene katılamayacağım.” diye konuştu.

Ramazan ayından önce Yalova’da gerçekleşen konserde oğlu Harun Kolçak ile birlikte olduklarını söyleyen Eşref Kolçak, “O konserini izledim. Bir de 15 Temmuz’da doğum günüydü. Telefon ile konuştuk, ‘Baba doktor yanımda, onunla konuş’ dedi. Ben iyi dileklerimi ilettim. Doktor bana iyi olduğunu söyledi ama doktorunun konuşması bile beni tatmin etmedi. 2 – 3 gün sonra da tekrar hastaneye kaldırıldı. Daha sonra hastanedeyken doktoruyla görüştüm, ‘Verdiğimiz ilaçların hiçbirini almamış’ dedi. Kasıtlı olarak almamış. Annesinin üzerine yemin ettirdim, ‘İlaçlarını al’ dedim, ‘Tamam baba, yemin ederim alacağım’ dedi ama yine almamış. Allak bullak durumdayım. Ne söylesem benim için hiçbir şey ifade etmez. Kısmet buymuş. Bundan sonraki yaşamımızda tek başımıza kalmış olacağız ama ben hiçbir zaman tek başıma değilim. Allah’a çok şükür arkamda bir 80 milyonum var.” dedi.

Harun Kolçak’ın cenazesi yarın Zincirlikuyu Gasilhanesi’nden alınarak Teşvikiye Camine getirilip burada cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Bursa Gemlik’e getirilecek. Gemlik Merkez Camii’nde helallik alındıktan sonra ilçe mezarlığına getirilecek ve annesinin mezarının üstüne defnedilecek.

Harun Kolçak kimdir?

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler